fbpx

Wanita panggil bomba gara-gara tangan tersangkut ‘handbrake’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Tangkap layar keadaan seorang wanita ketika tangannya tersangkut di bahagian lubang 'brek tangan'.

PETALING JAYA – Setiap invidivu pasti memiliki pengalaman hidup yang tidak dapat dilupakan mahupun kenangan manis, pahit atau lucu.

Menerusi perkongsian satu klip video di laman sosial dayahlawa memaparkan sekumpulan bomba membantu mengeluarkan tangan seorang wanita dipercayai tersangkut di celah lubang ‘handbrake’ (brek tangan).

Difahamkan, kejadian tersebut berpunca apabila wanita berkenaan ingin mengambil kad bank miliknya yang terjatuh di kawasan berkenaan.

Bagaimanapun, akibat tidak dapat mengeluarkan tangannya, dia terus membuat panggilan kecemasan untuk mendapatkan pertolongan.

“Saya parkir kereta tepi jalan nak keluarkan kad bank lepas itu terjatuh celah lubang bawah brek tangan.

“Pengalaman pertama dan agak memalukan tetapi nak buat macam mana. Terima kasih abang bomba,” katanya.

Susulan perkongsian tersebut, rata-rata orang ramai turut berkongsi kisah mereka mengalami situasi sama serta menyifatkan kejadian itu sebagai pengalaman yang lucu.

“Saya pun pernah tersangkut di situ, dah la masa tu tengah merajuk dengan lelaki. Hujung-hujung panggil dia tolong juga,” kata yaumibakebak.

“Apa yang saya rasa, awak comel sebab buat panggilan kecemasan. Kalau sis, entahlah,” ujar Hazrt.

“Allah, maaf akan tergelak. Saya pun hampir tersepit macam tu tetapi nasib baik baik tangan kecil boleh keluar,” komen Eila. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI