fbpx
Tangkap layar video tular memaparkan seorang lelaki membawa senjata tajam di Jalan Ketitir, Bukit Gambir, hari ini.

Sejam tangkap lelaki kurang siuman mengamuk

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

GEORGE TOWN – Pasukan bomba mengambil masa kira-kira sejam untuk mengawal dan membantu pihak polis menahan seorang lelaki dipercayai kurang siuman yang berjalan sambil memegang sebilah sabit di Jalan Ketitir, Bukit Gambir di sini pagi tadi.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Negeri, Saadon Mokhtar berkata, pihaknya menerima panggilan berhubung kejadian itu daripada pasukan polis pada pukul 10.52 pagi dan tiba ke lokasi kurang 10 minit.

Menurutnya, bantuan menyelamat melibatkan lapan keanggotaan termasuk penyelia dari Balai Bomba dan Penyelamat Jalan Perak.

“Sebaik pasukan bomba tiba di lokasi kejadian mendapati seorang lelaki dipercayai kurang siuman memegang sabit dan bertindak agresif di kawasan kebun.

“Operasi menenangkannya turut dibantu pasukan polis dengan masa diambil kira-kira sejam.

“Lelaki itu akhirnya berjaya ditangkap pasukan polis pada pukul 11.55 pagi dalam keadaan selamat dan operasi tamat sepenuhnya pada pukul 12 tengah hari,” katanya kepada pemberita hari ini.

Terdahulu, tular sebuah video memaparkan seorang lelaki dalam keadaan hanya berseluar tanpa baju berjalan sambil memegang sebilah sabit dan kayu di tengah Jalan Ketitir, Bukit Gambir di sini.

Video berdurasi 38 saat yang dirakam pengguna jalan raya itu kelihatan beberapa anggota bomba sedang membantu menenangkan lelaki tersebut. -K! ONLINE

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 011-19598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

 

POPULAR