fbpx

Anwar sifatkan Sheriff Narko Integriti filem bermutu tinggi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Anwar ketika hadir menonton tayangan khas filem Sheriff Narko Integriti di IOI City Mall, Putrajaya, malam tadi. Foto oleh FAISOL MUSTAFA/ KOSMO!

PUTRAJAYA – Datuk Seri Anwar Ibrahim mengakui kagum dengan penerbitan filem aksi thriller ‘box-office’ tempatan, Sheriff Narko Integriti yang disifatkan sangat bermutu tinggi.

Perdana Menteri berkata, beliau secara peribadi kagum dengan prestasi, jalan cerita, lakonan dan pengarahan termasuk dialog dan aksi yang ditampilkan dalam filem itu.

“Kalau inilah prestasi yang kita capai maka, masa depan dunia perfileman Melayu itu sangat cerah.

“Saya dan isteri, Datuk Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail diundang untuk tengok keupayaan filem ini kerana mereka cuba yakinkan saya kata ada mesej,” katanya selepas menonton tayangan khas filem Sheriff Narko Integriti di IOI City Mall Putrajaya, malam tadi.

Turut menonton termasuk Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail, Menteri Komunikasi, Fahmi Fadzil, Peguam Negara dan Datuk Ahmad Terrirudin Mohd. Salleh.

Katanya, kerajaan, kementerian dan agensi berkaitan akan memberi seluruh kerjasama dalam penghasilan filem tempatan bermutu tinggi sekali gus menggalakkan daya cipta dan kreativiti.

“Kalau cerita berbentuk propaganda itu membosankan. Kalau cerita itu memaparkan kelemahan dalam satu-satu pasukan (penguat kuasa) dan pada masa sama ada kekuatan, ia patut ditunjukkan.

“Ia (filem) juga menunjukkan kekuatan bahawa dunia ini dan Malaysia ini tidak kurang dengan orang yang akan mempertahankan integriti dan menolak kecurangan sama ada rasuah dan penyalahgunaan kuasa,” katanya. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI