fbpx

Serangan balai polis: Bapa bangga anak jadi polis, reda terbunuh ketika bertugas

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
AZHAR reda dengan pemergian anaknya, Ahmad Azza Fahmi yang meninggal dunia ketika bertugas di Balai Polis Ulu Tiram, Johor Bahru. foto :RAJA JAAFAR ALI/KOSMO!

JOHOR BAHRU – Bapa kepada Allahyarham Konstabel Ahmad Azza Fahmi, 22, reda anaknya terkorban ketika sedang bertugas di Balai Polis Ulu Tiram, di sini awal pagi tadi.

Azhar Khaiden, 54, berkata, dia tidak terkilan dengan kerjaya pilihan anak keempat daripada lapan beradik itu malah bangga Ahmad Azza Fahmi memilih untuk menjadi anggota polis.

“Saya reda, percaya Allah telah sebut apabila tiba ajal, nescaya tidak diperlengahkan walau sesaat, kalau kita menangis keluar air mata darah sekalipun, yang pergi tetap pergi.

“Abang dia (Ahmad Azza Fahmi) juga seorang polis berkhidmat di Sabah, manakala adik perempuannya akan menghadiri temu duga menjadi anggota polis, Isnin ini.

“Minta-minta dia akan menggantikan tempat abangnya berkhidmat untuk negara, InshaAllah,” katanya ketika ditemui di luar Jabatan Perubatan Forensik Hospital Sultan Ismail (HSI), di sini hari ini.

Tambahnya, dia mendapat maklumat tentang kejadian yang menimpa anaknya itu pada pukul 2.53 pagi sebelum bergegas ke Johor Bahru.

“Saya serahkan perkara ini kepada yang Maha Esa, ada pengadilan di sana, Allahyarham memang anak yang baik.

“Kali terakhir kami bertemu Ramadan lalu, dia luangkan masa cuti bersama keluarga di rumah selama lima hari.

“Dia tidak menunjukkan sebarang perubahan apa-apa, sama seperti biasa. Malam semalam kami berbual seperti biasa dalam WhatsApp, jadi agak terkejut terima berita ini pagi tadi secara tiba-tiba,” ujarnya.-KOSMO! ONLINE.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI