fbpx

Jisoo artis K-pop berpendapatan tertinggi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
JISOO

MEMPUNYAI sebanyak 65 juta pengikut dalam Instagram, Jisoo dikatakan sebagai selebriti Asia yang meraih pendapatan tertinggi dan artis Korea Selatan yang memiliki pengikut teramai.

Hal ini telah membuatkan anggota Blackpink itu meraih populariti sangat besar dan memberi kesan secara global dengan menduduki kedudukan tertinggi dalam Instagram.

Pertambahan pengikut baharu sebanyak 1,183,067 juta telah membuatkan Jisoo meraih pendapatan tertinggi berbanding artis lain Korea yang lain.

Prestasi ahli kumpulan Blackpink itu merupakan pencapaian besar kerana pendapatannya yang diraihnya setaraf dengan selebriti Hollywood seperti Beyonce dan Kevin Hart.

Biarpun telah meraih pencapaian yang besar, Jisoo tidak pernah gagal untuk memberikan perhatian kepada persembahannya dan menyebarkan pengaruh melalui bakat muzik dan lakonannya.

Dalam satu laporan yang dikeluarkan Net Data, Jisoo menjadi satu-satunya bintang dari Korea Selatan dengan pendapatan tertinggi selepas Kevin Hart dan Beyonce.

Di tangga pertama adalah bintang bola sepak Portugal. Chrstiono Ronaldo, diikuti Lionel Messi (pemain Argentina), Virad Kohli (bintang kriket India) dan Ellen Degeneres (AS).

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI