fbpx

Bukan 230, cuma dua motosikal Yamaha RXZ dicuri

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Seramai lebih 30 ribu peserta yang hadir menyertai RXZ Member 4.0 2022 di Litar Permotoran Terengganu, Kompleks Sukan Gong Badak baru-baru ini.

KUALA NERUS – Polis Terengganu menafikan dakwaan yang tular di media sosial kononnya 230 kecurian melibatkan motosikal milik peserta program Yamaha RXZ Members 4.0 pada hujung minggu lalu.

Ketua Polis Terengganu, Datuk Rohaimi Md. Isa berkata, setakat ini, pihakmya hanya menerima dua laporan kehilangan motosikal Yamaha RXZ pada kelmarin.

“Hanya dua motosikal Yamaha RXZ yang dilaporkan hilang. Kedua-duanya telah dicuri di sebuah inap desa di daerah ini pada Ahad lalu,” katanya di sini semalam di Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) di sini hari ini.

Dalam pada itu, Rohaimi memberitahu kontijen Terengganu juga tidak pernah mengeluarkan sebarang kompaun trafik terhadap mana-mana penunggang motosikal Yamaha RXZ sepanjang penganjuran program berkenaan.

Tangkap layar status di laman Facebook mendakwa kononnya 230 motosikal peserta Yamaha RXZ members 4.0 telah dicuri.

Sebelum ini, tular dakwaan kononnya 230 buah motosikal Yamaha milik peserta program dirasmikan Perdana Menteri, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkenaan telah dicuri.

Selain itu, gambar kononnya ramai peserta program Yamaha RXZ Members 4.0 ditahan polis dalam sekatan jalan raya yang sengaja diadakan di Terengganu juga tular di media sosial.

Kosmo! semalam melaporkan dua peserta program berkenaan berputih mata selepas motosikal Yamaha RXZ mereka yang diletakkan di kawasan inap desa disewa di Pak Tijah di sini telah dicuri. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI

BERITA BERKAITAN