fbpx

3 tahun Kimberly Chuah tak sambut Tahun Baharu Cina

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
TAHUN ini merupakan tahun ketiga pelakon Kimberly Chuah tidak dapat beraya bersama keluarganya kerana terikat dengan jadual penggambaran.

KUALA LUMPUR – Terikat dengan kontrak kerja, pelakon Kimberly Chuah mendedahkan 2024 menjadi tahun ketiga tidak dapat meraikan Tahun Baru Cina bersama keluarga tercinta.

Pemilik nama lengkap Kimberly Chuah Ching Li, 24, itu bagaimanapun berterima kasih kepada keluarga yang sangat memahami komitmennya terhadap tugas.

“Jujurnya, saya sudah lama tidak sambut raya Cina dengan keluarga iaitu hampir tiga tahun. Macam tahun lepas pun pada musim perayaan ini saya di Perlis menjalani penggambaran.

“Boleh dikatakan segalanya berubah selepas saya sertai industri seni, kalau ikutkan saya nak sambut raya dengan keluarga sejak mula berlakon, macam esok (hari ini) pun saya masih di set.

“Apa pun, saya bersyukur dan berterima kasih kepada emak yang selalu beri sokongan, faham kerja saya dan tanpa dia siapalah saya sekarang,” ujarnya kepada Kosmo! Online.

Ditanya momen indah Tahun Baru Cina sebelum ini, sama seperti perayaan lainnya, bekas peserta Dewi Remaja 2022 itu merindui saat berkumpul beramai-ramai bersama saudara-mara.

“Setiap perayaan menguatkan hubungan kekeluargaan, masa raya itu sahaja kita ada masa yang panjang untuk bertanya khabar dan mengetahui perkembangan terkini saudara kita.

“Kalau waktu lain ada masa pun, kita akan luangkan masa dengan kawan-kawan tapi tak jenguk keluarga, jadi waktu perayaan sebegini kita lebih hargai masa bersama orang terdekat.

“Saya dengan emak selalu pergi rumah mak long makan kuih raya dan berborak sebab keluarga saya sendiri hanya ada saya dan emak sahaja, ayah saya meninggal lima tahun lepas,” ujarnya ketika ditemui di lokasi penggambaran drama bersiri Project: Exit, semalam.

Dalam perkembangan lain, Kimberly tampil dalam drama terbitan Astro Shaw iaitu Project: Exit yang mengangkat isu sosial di asrama pemulihan akhlak.

Drama enam episod berkenaan turut dibintangi barisan pelakon seperti Mierul Aiman,Naim Daniel, Shasha Abedul dan Nabila Huda. – KOSMO! ONLINE.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI