fbpx

Saya tidak pernah menangkan anak – Abby Abadi

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
ABBY Abadi akhirnya memberi respons berhubung isu pernikahan senyap-senyap anak perempuan Marissa yang kecoh diperkatakan sejak beberapa hari lalu.

PETALING JAYA – Selepas mengunci mulut berhubung kisah pernikahan senyap-senyap anaknya, Marissa Dania Hakim di Songkla, Thailand, pelakon Abby Abadi tampil menafikan kenyataan kononnya ada menyuruh pempengaruh media sosial itu bercerai seperti yang dilaporkan sejak semalam.

Menerusi hantaran yang dikongsikan dalam InstaStorynya, Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan memaklumkan tidak pernah mengiyakan tentang perkahwinan kontroversi membabitkan anak keduanya dengan lelaki yang dikenali sebagai Aslam itu.

“Mana datang kenyataan ini? Saya tidak pernah mengiyakan tentang pernikahan (Marissa dan Aslam) di Thailand itu. Macam mana boleh kata saya suruh mereka bercerai pula?

“Tanpa rasa bersalah, reka cerita tanpa kesahihan. Kerja tanpa etika atau macam mana?” tulisnya.

Kata bekas anggota kumpulan Elite itu lagi, dia turut menafikan tuduhan membela anaknya itu seperti yang dikatakan oleh segelintir pihak.

Malah sebagai ibu, Abby juga mengakui tidak pernah menangkan (berpihak) pada Marissa, selepas isu anaknya itu menjadi individu ketiga dalam rumah tangga orang lain hangat diperkatakan sejak tahun lalu.

“Muktamad. Sebagai ibu, dari awal timbul isu ini saya tidak pernah bela dan menangkan anak saya. Kalau betul berlaku seperti yang digembar-gemburkan, Allah SWT sebaik-baik tempat mengadu dan semoga Allah melindungi anak-anak saya.

Dalam hantaran sama, pelakon yang pernah membintangi drama kepolisian, Gerak Khas itu turut meninggalkan pesan semua pihak agar berpada-pada dalam mengulas isu berkenaan.

“Sesiapa sahaja yang mengambil (menulis) isu ini sebagai konten, boleh terus menulis apa sahaja.

“Tapi ingat, semua akan dipertanggungjawabkan okey. Berpada-pada,” katanya.

Bahkan dia juga berkongsi peringatan kepada orang ramai tentang dosa membicarakan tentang aib orang lain (mengumpat) yang tidak akan diampunkan, melainkan mendapat maaf daripada orang yang telah dizalimi itu.

“Ingatlah, ada satu dosa yang tidak akan diampuni sekalipun kita taubat sejuta kali. Apakah itu? Iaitu tidak mendapatkan maaf dari orang yang telah kita zalimi, termasuk membicarakan aib orang lain (mengumpat),” kongsinya.

Semalam wanita berusia 46 itu hanya menzahirkan satu luahan berbunyi ‘Lawan semua dengan doa’ tanpa merujuk kepada sebarang isu ketika semua pihak mengharapkan kenyataan daripadanya.

Sejak kelmarin, nama Marissa, 19, kembali menjadi bualan ramai apabila didakwa sudah bernikah dengan Aslam yang juga berstatus suami orang secara senyap-senyap di Songkhla, Thailand pada Disember lalu.

Difahamkan, pernikahan tersebut berlangsung ketika isteri pertama Aslam iaitu Umisya Mazlan sedang menunaikan umrah.

Bukan itu sahaja, pernikahan tersebut juga dikatakan berlangsung tanpa pengetahuan keluarga Marissa sendiri. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI