fbpx

Wanita kahwini diri sendiri ‘bercerai’ selepas sehari

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Sofi mengaku sudah tidak tahan berkahwin dengan diri sendiri. – Jam Press/@sofimaure07

BUENOS AIRES – Seorang pesohor media sosial dari Argentina yang mendakwa berkahwin dengan diri sendiri membuat keputusan untuk ‘bercerai’ dalam tempoh hanya 24 jam, lapor laman berita India Times kelmarin.

Sofi Maure pada Februari lalu mengumumkan perkahwinan tersebut di laman sosial dan memuat naik gambar dia memakai gaun pengantin.

Wanita berusia 25 tahun dan mempunyai lebih 500,000 pengikut di laman Instagram dan Twitter  itu berkata, dia telah membeli gaun pengantin dan menghasilkan kek perkahwinan sebagai menyambut hari bersejarah itu.

Bagaimanapun, 24 jam kemudian, Sofi membuat keputusan untuk ‘bercerai’ dengan dirinya selepas sehari menjalani ‘perkahwinan’ bersama diri sendiri.

“Terkini: Sehari selepas mengahwini diri sendiri, saya sudah tidak tahan lagi. Saya melihat perceraian mungkin berlaku,” katanya di media sosial.

Pengakuan tersebut mencetuskan pelbagai reaksi netizen dengan ada  menyokong tindakan Sofi namun, sebilangan mereka menganggap wanita itu sekadar laparkan perhatian.

Mereka turut mereka meminta Sofi supaya berjumpa pakar bagi merawat masalah kesihatan mental yang dialamimya.

“Anda sendiri tidak tahan dengan sikap sendiri,” kata seorang netizen.

“Semuanya demi meraih perhatian,” kata seorang pengguna media sosial  lain. – Agensi 

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI