fbpx

Anita Sawarak, Mahathir sihat sahaja – Noorkumalasari

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
KONGSI Noorkumalasari, Anita Sarawak dan suaminya, Mahathir sedang sibuk menguruskan perniagaan dan mahu menjalani kehidupan biasa.

KUALA LUMPUR – Penghibur legenda, Anita Sarawak yang kini menetap di Las Vegas, Amerika Syarikat (AS) berada dalam keadaan baik di samping suaminya, Mahathir Abdullah sekali gus menepis dakwaan pasangan itu sudah bercerai atau mengalami masalah kesihatan. 

Perkembangan tersebut dimaklumkan oleh pelakon dan penyanyi popular 1980-an, Noorkumalasari, 66, yang merupakan adik tiri kepada penyanyi yang hilang dari radar media sejak 12 tahun lalu itu. 

“Dia (Anita) tidak hubungi saya sebab tahu saya rapat dengan media. Dia pernah hubungi kakak sulung dan hanya kirim salam pada ahli keluarga lain. 

“Sedangkan sebelum ini, dia akan menghubungi kami semasa hari raya dan semua ahli keluarga dapat bercakap dengannya,” katanya kepada Kosmo! Online. 

Ditemui usai forum anjuran Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) Persatuan Wartawan dan Penulis Hiburan Malaysia (WHAM) di Universiti Kebangsaan Malaysia sebentar tadi, Noorkumalasari memaklumkan, sebagai adik, semestinya dia menyimpan perasaan rindu terlalu mendalam terhadap Anita. 

Katanya, kali terakhir dia dapat menghubungi Anita sebelum penyanyi itu berangkat ke AS sekitar 10 tahun lalu.  

Menurutnya, buat masa sekarang, tiada ahli keluarga yang berusaha ingin mencari atau bertemu dengan Anita kerana tidak mahu pulang dengan perasaan hampa dan kecewa. 

“Sebabnya, pernah berlaku pada seorang individu yang berusaha datang dari Kuala Lumpur dan mencari Anita di sana (AS). Namun akhirnya tidak dapat berjumpa langsung. 

“Sepatutnya Anita bersimpati sebab individu tersebut sudah berusaha datang mencari dia, kenapa sampai begitu sekali layanannya,” katanya. 

Ditanya perkembangan Anita di luar negara, Noorkumalasari berkata, penyanyi itu dan suami sibuk menguruskan perniagaan serta mahu menjalani kehidupan biasa. – KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI