fbpx

Tiada perselisihan faham antara pengarah Pertama Digital

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Pertama Digital (Pertama Digital) sedang bergerak ke hadapan sebagai sebuah syarikat awam yang dimiliki dan dikendalikan oleh majoriti tempatan sepenuhnya di Bursa Malaysia.

Pengarah Strateginya, Saify Akhtar berkata, perancangan sedang dijalankan untuk mengukuhkan lagi komposisi lembaga pengarah Kumpulan  untuk menjadi peserta perkhidmatan digital yang sebenar. 

Menurut beliau, sebahagian daripada rancangan korporat baharu dan dipertingkatkan Kumpulan itu adalah untuk mengklasifikasikan semula sebagai syarikat perniagaan digital dan patuh syariah bagi menarik peluang perniagaan baharu daripada rakan kongsi dan minat perniagaan tempatan serta antarabangsa.

“Kami terus komited dan fokus untuk membina Pertama Digital baharu, dimantapkan dengan watak korporat yang kukuh dan dilengkapi dengan kekuatan operasi utama dalam menunaikan janjinya untuk mengubah pendekatan oleh agensi kerajaan dan perusahaan dalam menyampaikan penyelesaian digital yang penting kepada orang ramai.

“Kami akan terus menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan digital yang pantas dan pantas,” katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini.

Selain itu, Kumpulan memaklumkan peletakan jawatan Pengarah asing yang berpangkalan di China iaitu Pan Ding dan Pan Dong  daripada Lembaga Pengarah berkuatkuasa 22 September lalu.

Kumpulan mengesahkan bahawa kedua-dua pengarah asing yang meletak jawatan itu tidak mempunyai sebarang perselisihan faham dengan Lembaga Pengarah Kumpulan dan mereka tidak mempunyai perkara lanjut untuk dibawa kepada perhatian para pemegang saham kumpulan. -KOSMO! ONLINE

 

POPULAR