fbpx
Tangkap layar gambar rangka ayam itu yang tidak dicuci sebaiknya.

Peniaga pengotor, rangka ayam goreng penuh isi perut

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA- Hasrat sebuah keluarga menikmati rangka ayam goreng tepung ketika berbuka bertukar menjadi igauan mimpi ngeri apabila hidangan itu disifatkan sebagai kotor ekoran tidak dibersihkan sebaiknya.

Lebih menjijikkan, rangka ayam goreng yang dibeli di salah sebuah pasar Ramadan itu juga dikatakan masih mempunyai isi perut selain organ lain tidak dibersihkan termasuk pedal.

Menurut ciapan seorang pengguna Twitter dikenali sebagai @pikasekri, pihaknya berasa sedih terhadap sikap peniaga yang menjual rangka ayam dalam keadaan kotor seperti itu.

“Sampainya hati jual dekat orang berpuasa macam ini. Abah beli rangka ayam RM5 dekat bazar Ramadan, bila mahu berbuka kami terkejut kerana dalam rangka ayam itu penuh isi perut, pedal pun tidak cuci.

“Emak tidak puas hati, jadi emak potong (pedal). Memang betul tidak siang, rezeki bagi kucing dengan anjing saja makan. Kalau tidak mampu jual, jangan aniaya orang begini,” tulisnya.

Ciapan wanita itu mendapat lebih 2,382 tanda suka selain diulang ciap hampir 3,729 pengguna Twitter setakat pukul 10.30 pagi tadi.

Sementara itu, rata-rata netizen turut bersimpati dengan situasi dialami wanita itu dengan menyifatkan tindakan peniaga rangka ayam itu sebagai tidak wajar.

“Pengotor, jika tak sokong peniaga, kata kami dengki kepada Melayu pula,” jelas @bazziness.

“Bulan puasa sudah buat jahat, nanti tuhan balas berkali ganda tidak takut ke makan duit orang tidak ikhlas,” ujar @lamreen.

“Sedihnya, tidak boleh tengok makanan macam ini, lebih-lebih lagi kalau ayah yang beli,” kata @kalzainal. -KOSMO! ONLINE

POPULAR