VARIA

Tubuh segar, minda cergas

JADUAL harian Lau Mun Lay, 42, sentiasa padat dan memenatkan.

Penyatuan budaya semarak ulang tahun ke-60 Malaysia dan Jepun

UCAPAN hajimemashite dan konnichiwa menghiasi bibir dua gadis penyambut tetamu yang sedia menanti di pintu gerbang sebagai tanda menyambut ketibaan pengunjung pada program Publika Sama-Sama Bon Odori di ibu kota baru-baru ini.

Restoran digital pertama Pizza Hut

PENGENDALI rangkaian restoran Pizza Hut Malaysia (Pizza Hut), QSR Brands (M) Holdings Bhd., memperkenalkan sebuah restoran konsep digital yang diperbaharui dan aplikasi mudah alih baharu di Sunway Pyramid, Petaling Jaya, Selangor baru-baru ini.

Terpedaya akibat skim cepat kaya

DI Malaysia, isu penipuan dalam pelbagai skim perniagaan dan melibatkan personaliti ternama adalah hal yang tidak pernah selesai. Pada tahun 1990-an, kita terdengar mengenai skim cepat kaya yang telah menarik ribuan orang untuk turut serta.

Yoga gaya hidup baharu di Myanmar

SUATU masa dahulu, penduduk Yangon di Myanmar yang gemarkan yoga akan melakukan senaman itu di halaman rumah mereka. Kadangkala, ketika sedang melakukan latihan itu, seekor kambing tiba-tiba sahaja melintas di hadapan mereka.

Remaja, wanita, netizen pacu ekonomi digital

JIKA diteliti, terdapat tiga kumpulan utama yang menjadi jentera penggerak kepada ekonomi digital yang berkembang dengan pantas dan dinamik pada era ini.

Zinnia pokok hiasan semusim pilihan ramai

Tanaman semusim ialah pokok-pokok hiasan yang boleh hidup selama tiga hingga empat bulan sahaja sebelum mati.

Clear Herbs lebarkan sayap ke antarabangsa

CLEAR Herbs Sdn. Bhd. (Clear Herbs) yang ditubuhkan sejak tiga tahun lalu merupakan jenama produk herba dan kesihatan yang tidak asing lagi di negara kita.

Singkap makna sebuah lukisan

MENURUT Kamus Dewan Bahasa dan Pustaka Edisi Keempat, lukisan bermaksud sesuatu yang dilukis atau keterangan menggambarkan sesuatu perkara.

Kaedah pengawalan siput gondang emas

SIPUT gondang emas (SGE) atau nama saintifiknya, Pomacea sp merupakan antara ancaman utama penanam padi di Malaysia.

Process time in ms: 31