VARIA

Kembalikan kegemilangan permainan gasing

PERMAINAN gasing bukan sesuatu yang asing dalam kalangan masyarakat Melayu di negara ini. Permainan tradisional sejak turun-temurun itu sering dimainkan selepas musim menuai padi.

Pemasaran 4.0 dalam konteks ekonomi digital

PADA masa ini, kita sedang menghadapi era revolusi platform digital yang amat pantas dan mempengaruhi strategi pemasaran yang berkembang seiring, sekali gus mengubah pola kehidupan manusia.

Nikmati Costa Coffee di Shell Select

JENAMA kopi terkemuka, Costa Coffee yang amat terkenal di Eropah kini sudah beroperasi di Malaysia melalui cawangan-cawangan Shell Malaysia Trading Sdn. Bhd. (Shell Malaysia) di seluruh negara.

Tawar khidmat pemudah cara ibadah korban

SETIAP kali tibanya musim haji, ramai orang tidak mahu melepaskan peluang untuk melakukan ibadah korban dan permintaan itu semakin bertambah saban tahun.

Hidangan autentik Jepun di Tampopo

TATKALA kaki melangkah ke restoran makanan Jepun, Tampopo di Genting Highlands, Pahang baru-baru ini, mata disambut dengan dekorasi kontemporari yang tampak ringkas tetapi cukup membuatkan diri berasa lebih relaks.

Jemaah haji terima bekalan kit kesihatan

Menerusi program tahunan Sahabat Korporat Tabung Haji, syarikat farmaseutikal, Chemical Company of Malaysia Bhd. (CCM) menyumbangkan 28,000 kit kesihatan peribadi mengandungi ubat-ubatan bernilai RM821,000 kepada jemaah haji Malaysia pada tahun ini.

Kuih kapit berinti Kapitz King rangup

KUIH kapit atau lebih dikenali sebagai apit-apit dan rokok Arab bukanlah asing dalam kalangan masyarakat di Malaysia.

Kotak barangan GIVI lebih moden

PENERAJU jenama aksesori motosikal di Asia, GIVI Asia Sdn. Bhd. (GIVI Asia) baru-baru ini melancarkan kotak barangan berkapasiti 32 liter dinamakan sebagai Monolock B32 Bold untuk pasaran Malaysia.

Pencari suaka gigih kuasai bahasa Perancis

KETIKA menelusuri jalan Bassin de la Villette di Paris, kira-kira 50 orang pencari suaka dilihat sedang membaca abjad-abjad yang diajar oleh wanita muda berkulit putih dalam bahasa Perancis.

Karpet kusam kembali bersinar

MEMPUNYAI anak-anak kecil agak mencabar bagi ibu bapa kerana pada fasa itu mereka ingin mencuba pelbagai perkara dan bergerak dengan sangat aktif sehingga sukar dikawal.

Process time in ms: 16