RENCANA UTAMA

Tonton lebar sayap ke Brunei

KEMAJUAN internet yang wujud sejak tahun 1990-an tidak hanya membuka jaringan komunikasi dan teknologi maklumat tanpa sempadan, bahkan lebih menarik lagi ia menjadi platform hiburan mudah alih buat pengguna masa kini.

Jubin bangunan bersejarah Portugis sasaran pencuri

Dinding sebuah istana terbiar di bandar raya Lisbon, Portugal kelihatan berlubang-lubang dan buruk bahana tangan-tangan pencuri yang mencabut jubin-jubin seramiknya. Di mata para pelancong yang melalui kawasan itu, ia pemandangan yang sungguh menjelikkan.

Kutip 350kg cendawan volvariella sebulan

DARI satu sudut, sosok tubuh seorang lelaki dilihat sedang menyusun tandan kelapa sawit di satu kawasan tanah lapang.

Kafe orang pekak pertama di Colombia

Hari belum lagi gelap. Namun, sebaik sahaja dua wanita itu mendapat tempat duduk di dalam sebuah kafe, mereka terus menyalakan lampu yang berada di atas meja kayu.

Makanan Sunda dimasak kering, tidak berkuah

SELEPAS mengetahui tentang restoran Bumbu Cabe, sebuah restoran yang menyajikan masakan masyarakat Sunda dari Indonesia mula beroperasi di sebuah pusat beli-belah di Damansara, Norlelawati Mohd. Aziz, 34, terus mengajak beberapa rakannya untuk berkunjung ke situ.

Waspada muslihat sindiket penipuan wang

Deringan telefon pintar lelaki yang hanya mahu dikenali sebagai Abdul Rahman itu memecah suasana damai pada waktu pagi.

Trek velodrom lebih laju, selamat

SEKALI imbas, binaan konkrit itu kelihatan tidak ubah seperti sebuah dewan besar yang sering terdapat di sekolah mahupun institusi pengajian tinggi.

Tingkat kesedaran membayar cukai

SISTEM percukaian bukan satu perkara asing dalam sejarah dan peradaban manusia. Sejak zaman awal tamadun manusia lagi, cukai dibayar dalam bentuk barangan seperti gandum, beras, gula atau binatang ternakan.

Hayati karya seni kemerdekaan

SEMPENA bulan kemerdekaan ini, aneka program berkaitannya telah dilaksanakan oleh pelbagai pihak dalam usaha memeriahkan sambutannya.

Generasi akhir bina kereta lembu

SEBATANG kayu reput dialihkan lelaki berusia awal 40-an itu kerana menghalang laluannya semasa kaki melangkah masuk ke dalam sebuah bengkel usang. Beberapa peralatan pertukangan kelihatan terbiar begitu sahaja seolah-olah ia sudah lama tidak ‘dikerah’ membuat kerja.

Process time in ms: 16