NEGARA

Isa Samad direman lima hari

KOTA BHARU – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) telah merekod kenyataan lebih 40 individu dan tidak menolak kemungkinan memanggil lebih ramai lagi bagi memberikan keterangan berhubung siasatan kes pembelian dua buah hotel mewah oleh Felda Invesment Corporation (FIC) sehingga menyebabkan agensi itu mengalami kerugian besar.

Bakar surau dengan pemetik api

KOTA BHARU – Taktik seorang penganggur yang menghisap rokok di belakang sebuah surau sebelum membakar bangunan kayu itu dengan menggunakan pemetik api pada Jun lalu terbongkar selepas dia mengaku salah di Mahkamah Sesyen di sini semalam.

Terus sokong projek PR1MA

PUTRAJAYA – Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak memberi jaminan kerajaan di bawah pimpinannya akan terus memberi sokongan kepada projek Perumahan Rakyat 1Malaysia (PR1MA) bagi mencapai visi membentuk komuniti berkua­liti.

Hanya Selangor masih belum lafaz IBR

KOTA BHARU – Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) menegaskan agar kerajaan negeri Selangor mengambil serius usaha meme­rangi jenayah rasuah dan salah guna kuasa dengan melafaz serta menandatangani Ikrar Bebas Rasuah (IBR) pada kadar segera.

Pelajar IPT larikan budak direman

SEREMBAN – Dua penuntut institusi pengajian tinggi (IPT) yang disyaki terlibat melarikan seorang budak perempuan berusia sembilan tahun dari rumahnya di Kuaters Politeknik Port Dickson, Isnin lalu direman enam dan empat hari bermula semalam.

Kemelut rumah tangga Bade-Erma

KUALA LUMPUR – Selepas tidak jadi bercerai pada tahun 2015, pengarah tersohor, Badaruddin Azmi atau Bade dikatakan bakal memfailkan perceraian terhadap isterinya, Erma Fatima (gambar kecil) pada hari ini.

Pengurus DBKL, 6 kontraktor direman

SHAH ALAM – Seorang pengurus perumahan Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) dan enam kontraktor direman lima hari bermula semalam bagi membantu siasatan berhubung ke­giatan rasuah dan salah guna kuasa berkaitan bayaran kontrak tuntutan kerja-kerja pembersihan.

Jahit sendiri bendera gergasi

SUNGAI SIPUT – Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Datuk Haji Abdul Wahab dekat sini mencatat sejarah tersendiri selepas berjaya menyiapkan Jalur Gemilang gergasi yang dijahit sendiri oleh pelajar dan guru sempena Hari Kemerdekaan yang ke-60 pada tahun ini.

Lagi sekolah ditutup di Sarawak

KUCHING – Jumlah sekolah yang ditutup akibat banjir di negeri ini meningkat kepada lapan buah selepas bencana banjir yang melanda semakin buruk.

Selenggara Jambatan Pulau Pinang

GEORGETOWN – Projek Lebuh Raya Utara-Selatan (PLUS) akan melaksanakan penutupan lorong dan lencongan trafik di Jambatan Pulau Pinang selama setahun bagi membolehkan kerja-kerja pemeriksaan dan penyelenggaraan jambatan dilakukan bermula 22 Ogos ini.

Process time in ms: 32