HORIZON

Lokasi wajib penerjun berpengalaman

RAUT wajah pemuda berusia 27 tahun itu tampak tenang sewaktu memanjat anak tangga dan mendaki Gua Damai, Batu Caves, Selangor.

Kenali personaliti unik kota Melbourne

MENJEJAKI bumi Australia tidak akan lengkap jika tidak sampai ke kota Melbourne. Terletak kira-kira 900 kilometer dari Sydney, kota Melbourne mempunyai personaliti yang unik dan agak berbeza daripada ibu negara Australia itu.

Keaslian hutan Taman Negara Ulu Temburong

DIBUKA sejak tahun 2008, Ulu-Ulu Resort merupakan satu-satunya kemudahan penginapan bertaraf hotel yang jauh di pedalaman Taman Negara Ulu Temburong, Brunei.

Debaran menyusuri gelongsor sepanjang 128 meter

KEGEMBIRAAN jelas terpancar pada wajah kanak-kanak lelaki berusia 11 tahun itu sebaik tiba di Setia City Convention Centre, Shah Alam, Selangor.

Bazar kubah biru tarikan utama Uzbekistan

Pengembaraan di bumi Uzbekistan yang memiliki seni bina bangunan menakjubkan, sutera mewah dan negara yang kaya dengan sejarah pasti menambat hati anda.

Berkonvoi, bercuti di pantai peranginan

MOTOSIKAL model Yamaha Virago itu dibelai tidak ubah seperti kekasih hati. Saban hari, Jamaluddin Mahmut, 60, pasti membersih dan mengilatkan motosikal yang dibelinya sejak 15 tahun lalu.

Menjejak warisan Melayu di Pulau Lingga

PULAU Pandan dan Gunung Daik cukup sinonim dalam kalangan masyarakat Melayu terutamanya di kepulauan Nusantara.

Menikmati kedamaian burung terbang bebas

KEGEMBIRAAN jelas terpancar pada wajah kanak-kanak lelaki berusia tiga tahun itu sebaik tiba di Taman Burung Kuala Lumpur (KL), Taman Tasik Perdana di ibu kota.

Teheran kaya dengan tempat sejarah

KALI pertama saya menjejakkan kaki di Teheran, Iran ialah semasa berusia sembilan tahun. Ketika itu, saya menaiki pesawat penerbangan Pakistan International Airline dari Islamabad, Pakistan ke Britain.

Ceria membelai ikan berwarna-warni

Sebaik sahaja enjin dimatikan dan bot berlabuh di Tulai 2, hentian pertama aktiviti bersnorkel di Pulau Tioman, Pahang, Suraini Baharun, 38, segera memeluk anaknya, Danial Nuqman Muhamad Yazid.

Process time in ms: 15