GENK

Pernah guna kaedah jualan bonet kereta

PERTEMUAN yang diatur pada pagi Isnin lalu itu berjalan dengan lancar tanpa ada sebarang masalah.

Misi korban ceriakan penduduk Kemboja

IBADAH korban merupakan amalan mulia yang dilakukan umat Islam pada hari raya Aidiladha atau hari-hari Tasyrik iaitu pada 11,12,13 Zulhijah.

Keharmonian vokal jadi taruhan Nama

IRAMA muzik bergema di ruang Studio Sarang Suara di Taman Pinggiran Putra, Seri Kembangan, Selangor pada malam itu.

Perbezaan bahasa, budaya bukan halangan dekati pelarian Chin

TIDAK ramai yang menyedari kewujudan sekolah-sekolah khas untuk golongan kanak-kanak dan remaja pelarian di negara ini.

Jiwa kembara Zulfadli

MELANCONG merupakan antara aktiviti santai yang menyeronokkan. Pada masa sama, ia juga merupakan terapi terbaik untuk merehatkan minda.

Hayati ekosistem hutan di luar kelas

SEAWAL pukul 7 pagi 29 September lalu, Nurul Zaitun Mohd. Zahari, 15, sudah bersiap-siap untuk menyertai rakan sekolahnya yang lain bagi mengikuti Program Pendidikan Alam Semula Jadi (PPAS) di kawasan Hutan Simpan Ayer Hitam di Puchong, Selangor.

Dedikasi bidikan lensa antarabangsa Abdul Rahman

SESIAPA yang pernah melayari portal www.rahmanroslan.com pasti kagum melihat bidikan lensa yang menjadi portfolio lelaki yang berasal dari Cheras, Kuala Lumpur itu.

Sukan uji kemahiran baling, tangkap cakera

PETANG itu, suasana di sekitar padang Kolej Mawar yang terletak di Universiti Teknologi Mara (UiTM), Shah Alam, Selangor sedikit sesak dengan kehadiran para pelajar.

Mahasiswa UM ajar penduduk Pantai Dalam membaca al-Quran

SEMUA umat Islam ingin memiliki kemampuan membaca dan memahami kandungan kitab suci al-Quran dengan kaedah yang betul untuk dijadikan sebagai pedoman dan panduan hidup.

Lahirkan artis seni muda berciri usahawan

SELEPAS mendapat maklumat tentang program Usahawan Artis Seni Muda (YAE) yang dilaksanakan oleh Balai Seni Negara (BSN), Kuala Lumpur sekitar bulan April lalu, Muhammad Afiq Othman, 29, tidak berfikir panjang.

Process time in ms: 16