RUANG

Elemen fantasi adaptasi filem kartun

GEMERLAPAN sinaran lampu warna-warni di sekitar taman tema I-City lewat petang itu mengiringi perjalanan kru Jurnal ke Hotel De-Art I-City, sebuah hotel butik yang terletak di Jalan Keluli 7/110, Seksyen 7, Shah Alam, Selangor.

Suntikan elemen hijau dalam taman

KONSEP dekorasi berunsurkan alam semula jadi bukanlah sesuatu yang asing bagi setiap pemilik kediaman yang menginginkan konsep sedemikian.

Ubah suai kediaman pemberian keluarga

SAAT melalui jalan-jalan kecil di Kampung Padang Balang, Gombak, Selangor, imej kediaman kampung yang dibina dengan ukiran kayu-kayu lama serta mempunyai halaman rumah yang luas terbayang dalam fikiran kami.

Putih, labuci beri kedamaian

PERKONGSIAN gambar-gambar dekorasi kediaman milik Noor Asiah Mahamed, 48, di laman sosial Instagram menarik perhatian kru Jurnal untuk meninjau secara lebih dekat rumahnya yang terletak di Shah Alam, Selangor itu.

Konsep industri, chic dan funky Hotel Dash Box

SIAPA sangka, di tengah-tengah bandar Cyberjaya, Selangor terdapat sebuah hotel butik yang cantik sesuai buat pengunjung yang mencari tempat bersantai, namun tidak terlalu jauh dengan ibu kota Kuala Lumpur.

Hias rumah jadi ruang pameran

HEMBUSAN udara segar daripada pendingin hawa dan bau haruman bunga lavender daripada lilin aromaterapi yang terpasang pada ruang utama kediaman pasangan suami isteri Azizan Ibrahim, 40, dan Mohd. Ariff Othman, 46, menyambut kunjungan kru Jurnal ke teres dua tingkat mereka.

Patung beruang ceriakan kafe

BANDAR Subang Jaya khususnya di SS15 cukup terkenal sebagai laman gastronomi buat pecinta makanan. Lambakan kafe dengan cetusan idea dan konsep tersendiri dapat dilihat mewarnai kawasan berkenaan.

Cita rasa moden dengan rona putih dan hijau

SIAPA sangka, kerjaya sebagai perunding perkahwinan boleh memberikan inspirasi dalam mendapatkan idea untuk menghias kediaman hingga ia kelihatan cukup memukau.

Citarasa Inggeris Klasik warnai kediaman suri rumah

BAGAIKAN berada di taman yang dihiasi dengan kuntuman bunga-bungaan, begitulah perasaan yang dialami oleh kru Jurnal tatkala kaki melangkah masuk ke ruang kediaman milik Intan Rohani Mohamed Ali.

Teres dua tingkat berkonsepkan minimalis Scandinavia

HOBI menghias dan berkongsi hasil dekorasi kediaman di laman sosial memberi peluang buat kru Jurnal untuk mengintai kediaman milik pasangan suami isteri Khairul Anam Mohd. Huri, 30, dan Lina Izzati Abd. Rahim, 28, yang terletak di Sungai Jawi, Pulau Pinang.

Process time in ms: 16