fbpx

Sanggup beli air batu daripada jawab soalan bila nak kahwin

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Gambar hiasan

PETALING JAYA – Orang muda, terutamanya yang masih belum berkahwin lebih sanggup membeli air batu pada pagi raya berbanding melayan melayan soalan-soalan ‘maut’ tetamu.

Menerusi perkongsian di media sosial, ramai juga mengakui terpaksa ‘tahan telinga’ daripada mendengar soalan ‘bila hendak kahwin’ yang sering diajukan oleh ahli keluarga terdekat.

Oleh itu, ada yang sanggup membantu ahli keluarga di dapur atau membeli ais beberapa kali sehari semata-mata ingin mengelak daripada menjawab soalan cepu emas tersebut.

Meninjau ke ruangan komen, orang ramai berpendapat soalan tersebut merupakan antara soalan wajib yang sering diajukan pada pagi raya.

Bagaimanapun, ramai netizen yang meminta orang muda agar terus bersabar melayan karenah tetamu kerana raya cuma sekali setahun.

“Itulah, saya baru kena tadi. Baru nak makan ketupat, tiba-tiba kena tanya pasal kahwin,” kata Irine.

“Kalau saya, akan keluar beli ais berkali-kali sampai tetamu pun malas hendak bertanya sebab kenyang minum air,” kata Mimin.

“Samalah, sanggup keluar beli barang daripada menjawab soalan tetamu. Kalau duduk dapur, kadang-kadang tetamu masuk juga dapur untuk tanya soalan pasal kahwin,” kata Kaku. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI