fbpx

Rumah Rafizi ‘dipecah masuk’, suspek menyorok di celah-celah pokok

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Gambar 'suspek' yang dikongsikan oleh Rafizi di laman Facebook beliau, hari ini.

PETALING JAYA – Kediaman rasmi Menteri Ekonomi, Rafizi Ramli hari ini ‘dipecah masuk’ oleh 10 ‘suspek’ yang  bertindak menggeledah rumah beliau dan membuatkan kawasan dapur rumahnya bersepah.

Menurut Rafizi, kesemua 10 suspek tersebut juga telah memusnahkan pokok bunga plastik yang terletak di atas kabinet dapur.

“Saya dapati, beberapa suspek cuba melarikan diri ke tingkat atas rumah dan melarikan kelengkapan senaman tuan rumah, tetapi tidak berjaya.

“Suspek terakhir ditangkap semasa sedang bersembunyi di celah-celah pokok,” katanya dalam satu hantaran di laman Facebook.

Beliau berkata, motif pecah masuk tersebut dipercayai akibat rasa tidak puas hati 10 suspek yang ditinggalkan sendirian di rumah sepanjang Hari Raya Aidilfitri.

Meninjau ke ruangan komen, orang ramai mengakui berasa panik dan terkejut setelah membaca hantaran tersebut.

Namun, netizen kemudiannya menyuarakan rasa geli hati dan terhibur dengan keletah ‘suspek’ yang juga merupakan kucing peliharaan Rafizi yang membuat onar ketika beliau pulang ke kampung.

“Saya rasa terhibur dengan hantaran ini. Sekejap lagi saya akan uar-uarkan berita ini kepada semua orang kampung,” kata Alin.

“Cuba tanya suspek sama ada mereka daftar Padu ke tidak,” Abdel.

“Suspek mesti tidak puas hati kerana harga makanan mereka tidak turun-turun,” kata Shaiful.

Kini, hantaran tersebut telah menerima 4,700 tanda suka dan 1,300 komen. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI