fbpx

Arash Mohamad nafi cucuk botoks, takut jarum

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Pelakon Arash Mohamad menafikan mendapatkan rawatan botoks demi kelihatan muda.

BANGI – Pelakon Arash Mohamad menafikan dakwaan segelintir pihak dia mengambil suntikan botoks semata-mata untuk kelihatan awet muda.

Arash atau nama lengkapnya Azman Shah Ramlee, 55, berkata, dia tidak mungkin melakukan rawatan tersebut kerana sangat dia takut kepada jarum suntikan.

“Realitinya, saya manusia paling takut dengan jarum, jadi macam mana nak suntik botoks? Sebenarnya tiada apa-apa rawatan, cuma amalkan sentiasa senyum dan elak diri daripada berasa stres.

“Apabila umur sudah mencecah 40-an dahulu, saya mula jaga pemakanan dan kesihatan badan tetapi tidaklah terlalu bersungguh-sungguh sehingga perlu kira kalori dan berpuasa.

“Lagipun dahulu memang saya aktif berbasikal dan tidak mengambil sebarang makanan segera. Nasib baik sekarang musim boikot, memang saya tidak jejak langsung restoran berkaitan,” katanya kepada HibGlam.

Tidak melatah dengan dakwaan tersebut, pelakon filem Kerat 14 itu bersyukur dan terima kasih kepada orang ramai kerana masih mengambil berat tentang penampilan dan kehadirannya dalam industri.

“Banyak dah saya dapat soalan sebegini tetapi saya tidak marah, bila fikir balik, orang tanya sebab mahu tahu. Saya patut berterima kasih dan syukur mereka masih ingat saya sebagai salah seorang anak seni meskipun usia tidak muda mana dah.“Tapi betul, saya tidak lakukan apa-apa rawatan. Malah saya juga tiada sebarang penyakit teruk seperti kencing manis, darah tinggi dan sebagainya.

“Tapi sakit-sakit sendi ke urat ke normal di usia saya ini, saya rasa semua orang akan melalui fasa sama jika umur semakin meningkat memang kena jaga mana yang perlu jaga,” ujarnya pada majlis tayangan siaran langsung episod akhir drama Layang Layang Perkahwinan, baru-baru ini.

Paling utama kata Arash, awet muda atau tidak itu hanyalah pandangan luaran, hakikatnya kesihatan dan cergas tubuh badan pada usia yang bakal mencecah garis 50-an adalah sangat penting . – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI