fbpx

‘Tiko adalah orangnya, memang hebat sejak hari pertama bertemu’

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Adik kepada Allahyarham Ashraf Sinclair iaitu Aishah melahirkan rasa apresiasi terhadap suami baharu BCL, iaitu Tiko yang disifatkan sebagai lelaki tepat menggantikan tempat abangnya di sisi Bunga Citra Lestari.

PETALING JAYA – “Terima kasih menyayangi Bunga, Noah dan keluarga Sinclair.”

Hubungan tidak akan pernah terputus, penyampai radio dan hos, Aishah Sinclair bersyukur kakak iparnya yang juga penyanyi popular, Bunga Citra Lestari atau BCL akhirnya bertemu dengan seorang suami yang mampu menjaganya dengan baik.

Kata Aishah, dia sentiasa mendoakan agar penyanyi lagu Ingkar itu sentiasa memiliki kebahagiaan kembali selain dikurniakan lelaki yang menerima kewujudan keluarga Sinclair dalam hidup BCL.

“Doa saya kepada BCL ialah berharap menemui cinta dan kebahagiaan semula.

“Namun harapan itu bukan sahaja menyayangi BCL dan menjadi ayah yang baik kepada Noah tetapi menerima kami iaitu keluarga Sinclair sebagai sebahagian daripada hidup BCL,” katanya dalam Instagram.

Ujarnya, kehadiran Tiko dalam keluarga BCL adalah satu perkara yang tepat selain berterima kasih kerana menyayangi keluarga Allahyarham Ashraf Sinclair.

“Tiko adalah orangnya. Sejak hari pertama kita bertemu,  anda menunjukkan betapa hebatnya diri anda.

“Saya gembira dengan kehadiran anda dalam keluarga kami.

“Terima kasih kerana bukan sahaja mencintai BCL dan Noah tetapi juga menyayangi kami iaitu keluarga Sinclair,” ujarnya.

Pada Sabtu lalu, BCL itu selamat dinikahkan oleh bapanya, Muchlis dengan Tiko Aryawardhana, 43, yang merupakan duda kepada tiga cahaya mata perempuan.

Majlis tersebut diadakan secara tertutup di sebuah hotel di Bali, Indonesia dan hanya dihadiri oleh keluarga terdekat dan teman rapat sahaja.

Tiko sebelum ini dilaporkan bercerai dengan bekas isteri pada 2021 dan dilaporkan bercerai kerana isu pembayaran nafkah sepanjang perkahwinan.

Terdahulu, BCL bernikah dengan pengacara dan aktor dari Malaysia, Allahyarham Ashraf Sinclair pada 2008 dan dikurniakan cahaya mata lelaki, Noah Aidan Sinclair, 12.

Jodoh tidak panjang, Allahyarham Ashraf meninggal dunia pada Februari 2020 ketika tidur akibat serangan jantung. – KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI