fbpx

Bapa cekik sampai mati anak tutup siaran perlawanan kriket

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Kejadian itu berlaku ketika keluarga itu menonton perlawanan kriket pada televisyen. - Ary News

NEW DELHI – Seorang lelaki di negeri Uttar Pradesh, India mencekik leher anaknya kerana mematikan televisyen ketika dia menonton perlawanan akhir Piala Dunia Kriket, lapor laman berita Wion News.

Kejadian itu berlaku selepas seorang lelaki berusia 23 tahun di Bengal Barat membunuh diri akibat terlalu taksub dengan kriket akibat kekalahan pasukan lelaki India. 

Ganesh Prasad dilaporkan mencekik anaknya, Deepak di rumah mereka di Kanpur selepas budak lelaki itu meminta bapanya berhenti menonton perlawanan dan memasak makan malam.

Apabila bapanya tidak mengendahkan permintaannya, Deepak berasa marah dan mematikan televisyen.

Akibatnya, pertengkaran tercetus antara dua beranak itu dan berlaku pergaduhan fizikal. Ketika kejadian, Prada berada di bawah pengaruh alkohol.

Menurut polis, Prasad mencekik anaknya menggunakan kabel pengecas mudah alih. Sebaik sahaja menyedari anaknya sudah meninggal dunia, dia melarikan diri sebelum ditahan Isnin lalu.

Seorang saudara kemudiannya menemui mayat Deepak terbaring di atas tangga. Siasatan lanjut sedang dijalankan dan mayat telah dihantar untuk bedah siasat.

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI