fbpx

PDRM tamat kemarau 32 tahun julang Ragbi Piala Agong

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
PEMAIN ragbi Polis Diraja Malaysia (PDRM), K. Dinesvaran dinobatkan sebagai pemain terbaik perlawanan.

IMPIAN pasukan ragbi Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk menamatkan penantian 32 tahun menjulang Ragbi Piala Agong terlaksana selepas membedil Putrajaya 29-22 di Stadium Ragbi Perak di Ipoh sebentar tadi.

Kemenangan PDRM ternyata satu kejayaan luar biasa bagi pasukan itu selepas kali terakhir mereka mendakap trofi berprestij itu pada tahun 1991.

Pada saingan tersebut, PDRM tampil dengan perlawanan yang baik apabila melakukan lima try menarik dan mengekang asakan lewat juara musim lalu tersebut yang terdesak untuk mencari mata kemenangan.

Pasukan ragbi Polis Diraja Malaysia (PDRM) Muhammad Danial,menambah Mata pada pasukanya,Di perlawanan Ragbi Piala agung menentang Putrajaya di stadium Ragbi Perak ipoh petang ini.FOTO/MUHAMAD NAZREEN SYAH MUSTHAFA

Kapten PDRM, K. Dinesvaran berkata, dia berbangga dengan semangat juang tinggi barisan pemainnya memastikan impian untuk menamatkan kemarau kemenangan pada edisi 2023 berjaya direalisasikan di Stadium Ragbi Perak di Ipoh.

“Saya tak tahu nak terjemahkan perasaan saya ketika ini kerana saya benar-benar bangga dengan pemain PDRM yang bermain cukup baik sepanjang perlawanan berlangsung. 

“Kita boleh lihat sewaktu perlawanan tadi bagaimana mereka bermain, disiplin dan impian mereka untuk muncul juara edisi kali ini benar-benar bersemangat.

“Akhir kata, saya ingin ucapkan tahniah kepada PDRM akhirnya kemenangan menjadi milik mereka semula selepas 32 tahun. Jelas ini menunjukan PDRM mempunyai pemain yang terbaik,” katanya kepada Kosmo! sejurus tamat perlawanan.

PASUKAN ragbi PDRM melakukan kejutan apabila menjuarai Ragbi Piala Agong selepas menewaskan juara musim lalu, Putrajaya

Sebagai rekod, kali terakhir PDRM menjulang kemenangan Ragbi Piala Agong adalah pada tahun 1991.

PDRM yang menjuarai perlawanan tersebut membawa pulang piala pusingan, piala iringan beserta wang tunai berjumlah RM20,000, manakala naib juara RM15,000 dan RM10,000 bagi tempat ketiga. –KOSMO! Online

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI

BERITA BERKAITAN