fbpx

Piala Malaysia: Faisal ikrar bantu Selangor FC

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
FAISAL mengakui gol yang dijaringkan ketika menentang China menyuntik semangat untuk membantu Selangor menewaskan TFC malam ini.

PASUKAN Selangor FC bersedia untuk mendapatkan bekalan selesa menjelang aksi suku akhir pertama Piala Malaysia 2023 menentang Terengganu FC (TFC) di Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin, Gong Badak malam ini.

Pemain sensasi Gergasi Merah, Faisal Halim meletakkan harapan tinggi untuk meneruskan momentum cemerlang dengan membantu pasukan meraih keputusan positif sebagai bekal sebelum aksi pusingan kedua di Petaling Jaya nanti.

Kata Faisal, prestasi cemerlang yang dipamerkan sepanjang bersama skuad Harimau Malaya dalam tugasan antarabangsa di China sejak dua minggu lepas akan dijadikan sebagai azimat ketika mewakili peringkat kelab kali ini.

“Alhamdulillah, rezeki daripada Allah, saya dapat menjaringkan gol dalam perlawanan menentang China yang saya dedikasikan untuk rakyat Malaysia.

“Saya amat berterima kasih atas sokongan yang diberikan oleh keluarga dan para penyokong. Walaupun berakhir dengan keputusan seri kedua-dua perlawanan, saya yakin pemain-pemain telah berikan segalanya untuk Malaysia.

“Kini, saya dan rakan sepasukan, Brendan Gan, Sharul Nazeem dan Quentin Cheng akan meneruskan perjuangan di Piala Malaysia pula.

“Demi mendapatkan persiapan yang cukup, kami telah menjalani sesi latihan bermula Rabu untuk persiapan menentang TFC pada Sabtu (hari ini),” kata pemain berusia 25 tahun itu.

Faisal dijangka akan terus menjadi ‘ayam tambatan’ skuad kendalian Tan Cheng Hoe pada perlawanan di Pantai Timur itu nanti.

Skuad Merah Kuning kini memburu trofi Piala Malaysia buat kali ke-33 dalam sejarah selepas hanya bergelar naib juara pada tahun lalu apabila tewas kepada Johor Darul Ta’zim (JDT) di pentas final.

 

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI