fbpx

Syamsul bagi lampu hijau, Puteri Sarah teruskan saman

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
PELAKON, Puteri Sarah berbincang terlebih dahulu dengan bekas suami, Syamsul Yusof sebelum mengambil terhadap Wiwi Darvinda.

“SYAMSUL kata kepada saya, awak buatlah apa yang awak nak buat.”

Itu perkongsian pelakon, Puteri Sarah Liyana yang mendapat lampu hijau daripada bekas suaminya, Syamsul Yusof berhubung saman terhadap bekas kakak ipar Ira Kazar yang dikenali sebagai Wiwi Darvinda Mazwena Mazlan.

Pemilik nama lengkap Puteri Sarah Liyana Megat Kamaruddin itu menjelaskan, saman tersebut wajar diambil sebagai pengajaran kerana masih menjaja aib rumah tangganya.

Selain berbincang, pelakon Hijrah Jannah itu turut mengemukakan bukti-bukti fitnah wanita terbabit.

“Dapat semua bukti itu, saya terus hubungi Syamsul. Saya tanya dia apa nak buat ni? Kita dah tak ada masalah, tetapi orang pula ada masalah dengan kita.

“Kalau saya tak buat sesuatu, perkara ini akan berpanjangan dan akan menjejaskan imej saya.

“Syamsul cakap buatlah apa yang saya nak buat. Dia okey sahaja,” katanya ketika ditemui di sidang media teater muzikal kanak-kanak, Pak Pandir & Labu Ajaib, semalam.

Menurut Puteri Sarah, Wiwi mula bercakap buruk tentangnya biarpun tempoh edah perceraiannya dengan Syamsul sudah tamat.

“Bila berlaku pada hari itu saya tertanya-tanya kenapa perkara ini tak habis-habis lagi. Saya tak kacau awak, awak pun janganlah kacau saya.

“Bila saya tengok apa yang dia tulis bukan sahaja melibatkan saya tetapi turut membabitkan keluarga saya dan juga Syamsul,” katanya kepada Kosmo! Online.

Selain Syamsul, ibu kepada dua cahaya mata itu turut menghubungi bekas bapa dan ibu mentuanya untuk menjelaskan tentang perkara itu  dan mereka juga memberi keizinan kepadanya untuk melakukan apa sahaja tindakan.

“Mereka juga kesian dengan saya dan mahu saya menjalani kehidupan dengan tenang. Mungkin ada yang kata saya ni tak habis-habis dengan isu ini, tetapi saya berharap biarlah ini yang terakhir. Saya juga sudah penat,” jelasnya.

Ditanya adakah dia berkemungkinan akan menarik semula saman itu seperti yang pernah dilakukan terhadap Ira Kazar sebelum ini, kata Sarah kali ini dia nekad dengan pendiriannya.

“Kali ini saya memang buat betul-betul dan tak akan tarik semula. Saya tarik saman terdahulu kerana saya dan Syamsul mencapai kata persetujuan supaya kami boleh hidup dengan tenang dan jalani kehidupan masing-masing.

“Tetapi bila semuanya telah selesai, timbul pula isu ini,” ujarnya.

Syamsul Yusof dan Puteri Sarah sah bercerai pada 14 Jun lalu selepas sembilan tahun mendirikan rumah tangga. – KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI