fbpx

Gempar jumpa mayat dalam semak

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Mayat lelaki yang dijumpai di dalam kawasan semak di Kampung Seberang Pintasan, Dungun hari ini.

DUNGUN – Penduduk Kampung Seberang Pintasan di sini gempar dengan penemuan mayat seorang lelaki di kawasan semak perkampungan tersebut hari ini.

Mayat berkenaan ditemui oleh nelayan, Mohd Yusoff Abd Ghani, 61, yang kebetulan melalui kawasan tersebut dengan bermotosikal pada pukul 9.40 pagi.

Mohd. Yusoff berkata, dia yang dalam perjalanan ke pantai berhampiran menghentikan motosikalnya sebaik ternampak objek mencurigakan tersebut.

“Terkejut saya apabila mendapati objek itu sebenarnya mayat lelaki yang sedang terbaring dalam keadaan lututnya terangkat. Mayat tersebut cuma berseluar panjang. Saya memaklumkan penemuan tersebut kepada pihak polis,” katanya di sini hari ini.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Dungun, Superintendan Baharudin Abdullah berkata, identiti mayat lelaki tersebut dikenalpasti sebagai Mohd Faiz Zafri, 35, yang berasal dari Kampung Padang Jambu di sini.

“Mayat lelaki itu telah dibawa ke Unit Forensik Hospital Dungun untuk tindakan lanjut. Setakat ini, kematiannya diklasifikasikan sebagai mati mengejut. Penemuan mayat tersebut telah dimaklumkan kepada ahli keluarganya,” katanya. – KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI