fbpx

Muhasabahlah, jangan anggap nasihat ibu racun – Yusof Haslam

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
YUSOF Haslam berharap anaknya Syamsul dapat menilai bahawa nasihat seorang ibu demi kebaikan semua.

PETALING JAYA – Bapa kepada Syamsul Yusof, Datuk Yusof Haslam berharap kedatangan Ramadan sebagai bulan rahmat dapat menjentik hati anak dan semua pihak yang terlibat dalam kemelut rumah tangga, terutamanya keluarganya agar bermuhasabah diri.

Sebagai bapa, Yusof berasa sedih melihat situasi menjadi semakin tidak terkawal apabila Syamsul menganggap nasihat seorang ibu supaya kembali ke pangkal jalan sebagai satu racun.

“Pada bulan Ramadan yang baik ini saya harap kita semua dekatkan diri dengan Allah, jauhkanlah hati daripada berprasangka buruk terhadap orang lain terutama emak sendiri.

“Saya harap Syamsul muhasabah, begitu juga mereka yang berkaitan. Ibu bercakap untuk kebaikan, minta kembali ke pangkal jalan, itu nasihat bukan terus anggap sebagai racun.

“Kalau anak datang berjumpa emak, peluk dan minta maaf, hati seorang ibu itu akan sejuk. Saya yakin ‘benda’ yang telah berlaku dia tak peduli lagi kerana anak yang disayangi berada di depan mata.

“Tidak kiralah dia mempunyai hubungan baik dengan ahli keluarga sana, tapi jangan biarkan ibu sendiri menangis,” kata Yusof ketika diminta mengulas tindakan Syamsul bercakap tentang peranan seorang ibu dalam sidang media tergempar bersama peguam, semalam.

Yusof bagaimanapun enggan memperincikan tuduhan Syamsul tentang kecurangan Puteri Sarah Liyana dan kemungkinan isterinya, Datin Patimah Ismail meminta Syamsul menceraikan Sarah.

Tambah pemilik rumah produksi Skop Production itu, dia enggan memanjangkan perkara yang disifatkan sekadar prasangka.

“Cukup-cukuplah. Ibunya cuma mahu dia balik. Itu saja. Saya pun sudah pujuk isteri jangan membalas apa-apa. Kita doa saja semoga Allah lembutkan hati anak kami,” luahnya.

Kelmarin, Syamsul Yusof hadir ke Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur memfailkan nusyuz kepada Puteri Sarah disusuli penjelasan berkenaan tindakannya itu dalam satu sidang media pada petang semalam.

Sebelum itu Puteri Sarah tampil di Mahkamah Syariah Kuala Lumpur memfailkan hadanah atau penjagaan anak pada pagi semalam. – KOSMO! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI