fbpx
Gimik promosi pelancaran produk terbaharu F&N Creameries baru-baru ini.

F&N Creameries perkenal konfeksi ais serba baharu

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – F&N Creameries Sdn. Bhd. yang terkenal dengan jenama konfeksi ais termasuk Magnolia dan King’s, telah bekerjasama dengan Sunkist Growers untuk memperkenalkan rangkaian konfeksi Ais Sunkist Tropical Orange.

Rangkaian baharu ini akan membawa pembaharuan dan meningkatkan tanda aras konfeksi ais komersial dengan menggunakan jus oren dan bukan bahan perisa oren. 

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Siew Peng Yim berkata, konfeksi Sunkist Tropical Orange secara inovatif menggabungkan rasa lazat dan manfaat kesihatan buah sitrus untuk kategori konfeksi ais serba baharu.

“Menerusi kerjasama dengan Sunkist Growers, kami membangunkan rangkaian Sunkist Tropical Orange yang kaya dengan Vitamin C dengan menggunakan jus oren sebagai kategori baharu aiskrim yang turut menyediakan manfaat kesihatan,” katanya dalam kenyataan yang dikeluarkan di sini baru-baru ini.

Boleh didapati dalam bentuk tab boleh dikongsi dan tiub sajian tunggal, rangkaian baharu itu merupakan konfeksi ais komersial pertama di Malaysia yang kaya dengan Vitamin C bersama jus oren bagi rasa yang menyegarkan, berjus dan penuh nikmat. 

Format tiub Konfeksi Ais Sunkist Tropical Orange pula adalah umpama sorbet dengan tiada kandungan susu, menjadikannya sesuai untuk golongan vegan dan mereka yang tidak toleran laktosa

Sementara tab Konfeksi Ais Sunkist Tropical Orange pula, ia menggabungkan bahagian bawah dengan vanila berkrim bersama riak oren sos serta tekstur yang seperti aiskrim artisan atau mewah.  -KOSMO! ONLINE

 

POPULAR