fbpx

Kelindan lori perabot maut kemalangan di LPT2

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Anggota bomba sedang terlibat dalam operasi kemalangan lori membawa muatan perabot di KM 301, LPT2 berhampiran Plaza Tol Kijal, Kemaman hari ini.

KEMAMAN – Seorang kelindan maut manakala adiknya pula cedera parah apabila lori membawa muatan perabot dinaiki mereka terlibat dalam kemalangan di Kilometer 301, Lebuh Raya Pantai Timur 2 (LPT2) berhampiran Plaza Tol Kijal di sini hari ini.

Dalam kemalangan pada pukul 3.05 pagi, mangsa, Mohd. Shahrizan Abu Bakar, 42, meninggal dunia akibat kecederaan parah pada bahagian kepala dan kaki, manakala adiknya Muhammad Shafiq Shahdan, 24, yang memandu lori tersebut pula cedera parah pada bahagian muka dan bahu.

Ketua Polis Daerah Kemaman Superintendan Hanyan Ramlan berkata, sewaktu kejadian, dua beradik itu dikatakan dalam perjalanan untuk menghantar perabot ke Kuala Terengganu dari Muar, Johor.

“Sebaik tiba di lokasi kejadian, lori membawa muatan perabot dinaiki kedua-dua mangsa berkenaan dikatakan tiba-tiba hilang kawalan lalu terbabas. Ia menyebabkan lori itu tersebut terbalik dan terseret sehingga merempuh pembahagi jalan,” katanya di sini hari ini.

Hanyan berkata, mayat Mohd. Shahrizan yang tersepit di tempat duduk penumpang hadapan terpaksa dikeluarkan oleh anggota bomba.- KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI