fbpx
Seorang lagi Brady Feigl bermain untuk pasukan besbol Mesa Solar Fox. - Foto Getty

Rupa sama, nama pun sama tapi bukan adik-beradik

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

WASHINGTON – Seorang pemain besbol, Brady Feigl mengalami kejutan seumur hidup apabila dia bertemu dengan seorang lelaki yang memiliki wajah dan kehidupan yang sama dengannya, lapor portal berita The Sun semalam.

Kedua-dua mereka memiliki ketinggian 195.07 sentimeter memakai cermin mata, bermain besbol dan memiliki nama sama.

Pada 2015, kedua-dua lelaki itu mencetuskan kekeliruan apabila mereka menjalani pembedahan siku yang sama dan dilakukan oleh doktor yang sama iaitu James Andrews.

 

 

Brady Feigl bermain untuk pasukan besbol San Diego Padres. – Foto Getty

 

 

Brady berkata: “Saya mungkin enam atau tujuh bulan tidak menjalani pembedahan.

“Pejabat mereka menghubungi jurulatih kami dan berkata, bila Brady melaporkan diri untuk pembedahan? Adakah dia turun ke sini esok?”

Bermula dari kejadian itu, baru dia menyedari terdapat seorang lagi pemain besbol yang mempunyai wajah dan nama yang sama dengannya.

Mereka juga mendapat perhatian akaun media sosial Ole Miss pada 2017 apabila terdapat ucapan selamat ulang tahun kelahiran ditujukan kepada Brady tetapi sebenarnya ia adalah untuk Brady yang lain.

Brady Gregory Feigl berusia 22 tahun dan dilahirkan di Missouri, manakala lelaki berusia 27 tahun yang memiliki wajah sepertinya bernama  Brady Matthew Feigl dan berasal dari Maryland.

Brady Feigl bermain untuk pasukan besbol Mesa Solar Sox sementara Brady Matthew mewakili  pasukan besbol San Diego Padres.

Sejak pertemuan pada 2017 itu, mereka telah menjalani ujian asid deoksiribonukleik (DNA) tetapi tidak mempunyai kaitan adik-beradik.

Bagaimanapun, kedua-dua Brady kini telah mula untuk menyemak mana-mana kad besbol sebelum menandatanganinya. – Agensi

 

POPULAR