fbpx

Plot twist, tumbuk adik sebab tinggal ibu sakit?

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Tangkap layar yang memaparkan seorang lelaki memukul wanita dipercayai adiknya di sebuah hospital dipercayai di Sabah.

PETALING JAYA – Video lelaki menumbuk seorang gadis yang tular sejak semalam didakwa kerana masalah keluarga dan dipercayai berlaku di sebuah hospital di Kota Kinabalu, Sabah.

Difahamkan kejadian itu berlaku kerana lelaki berkenaan yang didakwa abang kepada gadis itu terlalu marah kerana gadis itu dikatakan meninggalkan ibunya yang sedang sakit untuk berjumpa dengan kekasihnya.

Bagaimanapun, Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Mohd Zaidi Abdullah berkata, pihaknya belum menerima sebarang maklumat atau laporan polis mengenai kejadian itu sama ada benar ia berlaku di Kota Kinabalu.

Walaupun begitu, pihaknya sedang menjalankan siasatan mengenai video tular berkenaan dan meminta kerjasama dari semua pihak untuk tampil memberikan maklumat mengenai kejadian itu.

Terdahulu menerusi ruangan komen di beberapa laman media sosial mendakwa kejadian itu melibatkan pergaduhan adik beradik dan lelaki yang memukul perempuan itu adalah abang kepada mangsa.

“Sebenarnya perempuan itu yang salah, dia bagi tinggal mamanya yang tengah sakit tenat sendiri di rumah semata-mata mahu jumpa teman lelakinya, jadi yang pukul dia itu abang kandungnya sendiri,”tulis Mohammadzaidi Asnawi.

Selain pengguna media sosial, kejadian itu turut menarik perhatian beberapa orang artis yang turut meluahkan kemarahan mereka antaranya, penyanyi Syafiq Farhain.

“Nak je aku jumpa mamat ni, ” ujarnya.

Terdahulu, video berdurasi 18 saat itu menunjukkan seorang remaja lelaki menampar muka remaja perempuan beberapa kali sehingga tertolak ke dinding sebelum menendang dan melibasnya dengan selipar berkali-kali.

Remaja perempuan tersebut dilihat menangis dan mengerang kesakitan di tepi dinding tanpa mampu berbuat apa-apa.

Video tersebut mencetuskan kemarahan orang ramai termasuk selebriti tempatan yang turut berang mahukan keadilan untuk remaja perempuan itu.-KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI