fbpx

Tae-oh tunggu notis masuk kem

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
KANG TAE-OH

AKTOR Kang Tae-oh menempa sukses dalam industri hiburan Korea bermula sebagai ahli kumpulan 5urprise sebelum kemudian dikenali sebagai pelakon menerusi drama My First First Love, Run On dan Doom At Your Service.

Selepas hampir sedekad dalam industri, namanya dilambung fenomena luar biasa selepas pesona lakonannya dalam drama trending Extraordinary Attorney Woo menuai perhatian luar biasa peminat.

Sayangnya, kehangatan pujian peminat sedikit terganggu apabila Tae-oh akan menghentikan seketika karier seninya demi memberi laluan terhadap khidmat ketenteraan wajib.

Agensinya, Man of Creation dalam satu kenyataan mengesahkan, Tae-oh akan mendaftar diri ke kem tentera pada tahun ini memandangkan usianya sudah pun mencecah 28 tahun, menepati kriteria yang ditetapkan pihak kerajaan Korea Selatan.

Buat masa ini, notis kemasukan Tae-oh ke kem tentera belum dikeluarkan tetapi pelakon itu berkemungkinan akan menyertai pasukan tentera darat.

“Tae-oh berharap akan menyertai pasukan tentera laut atau marin. Dia mempunyai personaliti maskulin dan gemar melakukan senaman.

“Tetapi dia dijangka diserap ke bahagian tentera darat,” ujar agensi itu.

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI