fbpx
SEWAKTU zaman popularitinya, Shila Amzah dikatakan pernah dibayar sebanyak RM25,000 untuk 30 minit persembahan.

Shila Amzah nafi nilai kekayaan AS$50 juta

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Pernah mencipta kemasyhuran sebagai penghibur di negara Tembok Besar China, terutama ketika era pra-pandemik Covid-19, penyanyi Shila Amzah menafikan nilai kekayaannya mencecah AS$50 juta (RM222 juta).

Menerusi satu sesi soal jawab Instastory, pemilik nama lengkap, Nur Shahila Amir Amzah ditanya seorang peminat soalan rawak berbunyi: “Betul ke Sha, anda punya net worth (nilai kekayaan) berjumlah AS$50 juta?”

Jawab pelantun lagu Patah Seribu itu: “Ish, mustahillah (tertawa sambil menyertakan emoji muka dengan air mata kegembiraan).”

Untuk rekod, pada 2012, Shila pernah pernah memenangi tempat pertama pertandingan nyanyian, Asian Wave yang berlangsung di Shanghai, China dengan hadiah kemenangan berjumlah RM2.5juta.

Sejak itu, namanya sebagai seorang penyanyi terus mengharum bukan sahaja di China bahkan di negara-negara seperti Hong Kong, Indonesia, Australia dan Taiwan.

Pernah juga timbul laporan media mengatakan, kekayaannya bernilai lebih AS$50 juta pada 2016.

Pada waktu kemuncak kariernya sebagai penyanyi, dikatakan Shila dibayar RM25,000 untuk 30 minit persembahan pada tahun 2012.

Sementara itu, menjawab pertanyaan sama ada pernah terlintas dalam fikirannya untuk berkahwin dengan lelaki kaya supaya tidak perlu terlalu bekerja keras, Shila mempunyai pandangan tersendiri.

Katanya, kerja keras perlu lahir daripada diri sendiri untuk mencapai apa jua kejayaan dalam kehidupan.

“Kalau boleh, saya tak nak fikir sangat apa yang lelaki itu ada. Saya kena kaya sendiri. Apa-apa pun, yang paling penting memang saya suka kerja keras untuk diri sendiri dan keluarga.

“Siapa pun bakal (suami) selepas ini, saya tak pernah letak syarat yang dia harus kaya, harus rajin,” katanya. – KOSMO! ONLINE

POPULAR