fbpx

Tetamu lari selamatkan diri, bumbung kanopi terbang atas pokok kelapa

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
KEADAAN bumbung kanopi yang tersangkut di atas pokok kelapa selepas diterbangkan puting beliung di Kampung Jawa, Perai, Seberang Perai Tengah dekat sini petang tadi.

GEORGE TOWN – Lebih 20 tetamu hadir ke majlis akikah dan kesyukuran yang dianjurkan tuan rumah berlari menyelamatkan diri sebaik bumbung kanopi diterbangkan puting beliung atau belalai darat sebelum tersangkut di atas pokok kepala di Kampung Jawa, Perai di sini petang tadi. 

Kejadian kira-kira pukul 4.30 petang itu dilaporkan tiada berlaku sebarang kemalangan jiwa ataupun kecederaan melibatkan mangsa yang berada di lokasi majlis tersebut.

Penghuni kediaman,  Muhamad Nor Hafiz Abdul Halim, 35, berkata, dia terkejut sebaik terdengar bunyi angin kuat dari belakang kediaman keluarganya itu sebelum melihat bumbung kanopi terbang ke atas pokok kelapa yang berketinggian kira-kira 20 meter di hadapan rumah.

“Semasa itu, lebih 20 tetamu yang sedang menikmati hidangan pada majlis aqiqah anak kakak turut berlari menyelamatkan diri dan masuk ke dalam rumah kami serta jiran sebelah.

“Kejadian berlaku sekelip mata, habis semua makanan dan minuman berselerak atas jalan akibat angin kuat disusuli hujan lebat. 

“Pada masa sama, saya lihat bumbung kanopi dari kilang berhampiran turut terbang atas bumbung rumah. Ini kejadian pertama kali berlaku,” katanya kepada Kosmo! di sini sebentar tadi. – KOSMO! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI