fbpx

Kari ‘berlauk’ mata kail, peniaga beri 60 sen diskaun

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Seorang pelanggan berdepan detik cemas apabila dia menemui mata kail dalam hidangan kari yang dipesan dan diberikan diskaun 60 sen berhubung kejadian tersebut

PETALING JAYA – Seorang pelanggan wanita berdepan detik cemas apabila dia menemui mata kail dalam hidangan kari yang dipesan di salah sebuah restoran di ibu kota.

Menerusi hantaran yang dikongsikan pelanggan tersebut di Facebook baru-baru ini, dia turut meluahkan rasa lega kerana tidak berlaku apa-apa kemalangan mahupun kecederaan kepada ahli keluarganya semasa menikmati hidangan tersebut.

Bagaimanapun, dimaklumkan juga wanita berkenaan telah membuat aduan kepada pengurus restoran tersebut namun pihak terbabit tidak mahu bertanggungjawab.

“Mula-mula kata salah pekerja dapur, selepas itu kata salah pengedar pula, nasib ayah saya tak tercekik makan mata kail itu, tapi macam mana kalau hidangkan kepada pelanggan lain?,” luahnya.

Lebih terkejut, setelah didesak, akhirnya pengurus restoran terbabit tampil meminta maaf dan hanya memberikan diskaun sebanyak 60 sen kepada pelanggan itu.

Menjengah ke ruangan komen, rata-rata orang ramai juga terkejut dengan tindakan balas pihak restoran terbabit kerana kejadian tersebut berlaku kerana kecuaian mereka sendiri.

“60 sen sahaja diskaun dia bagi?, kalau tertelan tak mati pelanggan dekat restoran dia, 60 sen sahaja ke untuk nyawa manusia,” soal seorang pengguna.

“Saman sahaja pihak restoran yang tidak jaga kebersihan dan keselamatan pelanggan, kita kena berkeras biar mereka lebih jujur dalam berniaga,” kata pengguna lain. – KOSMO! ONLINE.

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI