fbpx
AN NAJWA (tengah) dicabar hebat oleh Zawani Nisha (kiri) sepanjang perlawanan tetapi masih berjaya menghasilkan 49 jaringan buat Johor Jewels menewaskan Selangor Angels di Stadium Juara sebentar tadi. - AFIQ RAZALI

Johor Jewels terus kebal tanpa kalah

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

KUALA LUMPUR – Semangat melawan ditunjukkan Selangor Angels perlu diberi pujian kerana berjaya bersaing sengit dengan Johor Jewels biarpun tewas 25-57 pada aksi Sooka Netball Super League (NSL) 2022 sebentar tadi.

Apa tidaknya, Selangor Angels berjaya membuatkan naib juara musim lalu itu ‘hilang arah’ apabila terikat 9-9 pada suku masa pertama sebelum ketinggalan 19-23 di suku masa kedua pada aksi di Stadium Juara, Bukit Kiara.

Ia berpunca daripada kawalan ketat diberikan goalkeeper Selangor Angels, Zawani Nisha Habib Rahman ke atas goal shooter Johor Jewels, An Najwa Azizan sepanjang 30 minit pertama permainan.

Kecemerlangan gandingan Siti Aminah Ahmad Karishma S. Loganathan juga antara faktor utama Selangor Angels berjaya memoamerkan prestasi meyakinkan untuk mencipta kejutan ke atas Johor Jewels.

GOAL defend Selangor Angels, Firra Syuhada Mohd. Hasrin (kiri) bermain baik menghalang hantaran Johor Jewels kepada An Najwa pada suku masa pertama dan kedua aksi NSL di Stadium Juara sebentar tadi. – AFIQ RAZALI

Bagaimanapun, pertukaran strategi dilakukan ketua jurulatih Johor Jewels, Fazira Mesnan dan intensiti ditunjukkan anak-anak buahnya membolehkan mereka mendominasi sepenuhnya aksi suku masa ketiga.

Setiap posisi Johor Jewels dilihat berjaya menjalankan tugas masing-masing dengan berkesan untuk mematahkan segala percaturan Selangor Angels yang hanya berupaya menghasilkan tiga jaringan dalam suku masa ketiga.

Malah, An Najwa juga seperti sudah kembali menemui rentak permainannya apabila menghasilkan jaringan demi jaringan untuk menamatkan suku ketiga dengan keputusan 41-22.

Suku masa terakhir terus memperlihatkan penguasaan sepenuhnya Johor Jewels yang dilihat sudah menemui cara untuk menutup setiap hantaran Selangor Angels bagi memenangi perlawanan dengan keputusan 57-25. – KOSMO! ONLINE

POPULAR