fbpx

Kekasih, tak lagi belajar agama? Ini jawapan MK K-Clique

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
MK K-CLIQUE

PETALING JAYA – Sering kali diasak pertanyaan tentang teman wanita, penyanyi dan pelakon, MK K-Clique mempunyai alasan tersendiri mengapa perihal tersebut tidak diuar-uarkan kepada umum.

MK atau nama sebenarnya, Muhammad Hairi Amin Hamdan berkata, tiada sebab buat untuk sorok kisah kekasih namun banyak hati yang perlu dijaga demi kepentingan bersama.

“Sekarang ini, saya bekerjasama dengan banyak pihak. Jadi, saya perlu mengawal kelakuan bagi menjaga imej.

“Setakat ini, saya akan kongsi sahaja kalau ada apa-apa yang perlu dikongsi. Cuma sekarang, saya nak menunjukkan imej yang baik. Menjadi contoh yang baik buat orang ramai, itu sahaja,” katanya kepada Kosmo! Online.

Anggota kumpulan hip hop, K-Clique itu ditemui pada majlis pra pelancaran telefilem Rompak di ibu negara yang turut dibintangi pelakon hebat lakon seperti Zizan Razak, Tony Eusoff dan Daiyan Trisha.

Ditanya sama ada dirinya sudah berpunya atau belum, jawab MK: “Saya belum (berpunya), insya-Allah belum. Kena selidik jauh-jauh sikit.

“Saya sedang dalam proses memperbaiki diri dan menyayangi orang-orang yang ada di sekeliling. Mereka yang berada di belakang saya sekarang.

“Ibu di kampung pun tiada paksaan (tentang jodoh). Target untuk berumah tangga belum ada tapi insya-Allah tengok rezeki macam mana, kalau ada,” katanya lagi.

Dalam pada itu, ditanya tentang proses mendekatkan diri ke jalan agama, pelakon drama rantaian The Hotel itu memaklumkan, perjalanan rohani tetap berjalan namun dia takut untuk berkongsi dalam sosial media.

“Masih (belajar agama) tapi cuma jarang kongsi dalam sosial media. Bukan apa, saya takut orang label saya riak dan menunjuk-nunjuk.

“Insya-Allah, masih lagi mendekatkan diri (kepada agama) dan terus memperbaiki diri menjadi orang lebih baik. Sebab saya sedar, sekarang ramai yang jadikan kita sebagai ‘role model’. Dari golongan kanak-kanak dan orang dewasa, menjadi tugas saya tunjukkan contoh yang baik,” ujarnya.

Untuk rekod, MK tidak pernah berkongsi terperinci tentang teman wanitanya kepada umum. Teka-teki mengenai siapa ‘buah hati’nya hampir terjawab tahun lalu apabila dia memeluk erat seorang wanita yang akhirnya didedahkan sebagai kakak kandungnya.

Sekitar pertengahan tahun lalu, lelaki berusia 26 tahun itu turut mengejutkan orang ramai apabila mengikuti kelas agama bersama jemaah tabligh di Jerantut, Pahang.

MK juga perlahan-lahan berubah dari segi imej, terutama tidak lagi menggayakan fesyen berantai ala mafia atau samseng menerusi kebanyakan hantaran status dalam perkongsian media sosial terutama Instagram. – K! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI