fbpx
PELIBAS Johor Tigris, Noraizat Nordin (kanan) bakal menjadi senjata utama pasukan itu dalam misi memburu gelaran juara musim ini.

Johor Tigris idam gelaran juara STL

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

AKSI pertama menentang Sela­ngor Pistons di Stadium Titi­wangsa, Kuala Lumpur hari ini dijangka memberi gambaran awal terhadap kemampuan Johor ­Tigris untuk menjuarai Liga Sepak Takraw (STL) musim ini.

Meskipun berdepan pelbagai kesukaran ketika melakukan persiapan, namun Johor Tigris enggan meletakkan tekanan kepada diri sendiri, sebaliknya bertekad untuk menunjukkan peningkatan dalam setiap perlawanan.

Apit kanan Johor Tigris, Mohd. Muqlis Borhan berkata, pemain import dari Thailand yang akan beraksi di posisi tekong berkemungkinan besar hanya dapat diturunkan pada minggu ketiga yang dijadualkan berlangsung dari 21 hingga 23 Januari ini.

“Kami baru saja melakukan persiapan dan kalau ikutkan, memang tempoh yang ada tidak mencukupi memandangkan keadaan banjir dan ketiadaan dewan untuk berlatih.

“Pasukan kami akan diperkuatkan dua tekong baharu musim ini, tetapi perlu mendapatkan lebih masa untuk mencari keserasian. Kami tidak pernah bermain sekali, malah latihan juga boleh dikatakan belum cukup lagi.

“Saya tidak mahu menganggapnya sebagai kekangan kerana kami akan tetap berikan sehabis baik untuk perlawanan pertama menentang Selangor. Misi kami tetap sama iaitu mahu muncul juara musim ini,” katanya.

Stadium Titiwangsa menjadi tuan rumah untuk lima minggu saingan diikuti Kompleks Sukan Panji di Kota Bharu, Kelantan (minggu keenam); Spice Arena di Bayan Baru, Pulau Pinang (­minggu ketujuh) dan Stadium Indera Mulia di Ipoh, Perak (­minggu kelapan).

Satu lagi venue menyaksikan Iskandar Malaysia Studio di Johor akan digunakan untuk aksi Piala Juara-Juara (Champions Cup) yang dijadualkan dari 20 hingga 26 Mac depan.

POPULAR