fbpx

[VIDEO] Pelapis Long Tiger pula muncul

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Tangkap layar sebuah video yang memdakwa seorang kanak-kanak Rohingya memarahi perakam video yang merakam gerak gerinya tular di media sosial baru-baru ini. - Gambar hiasan.

PETALING JAYA- Selepas penjenayah berbangsa Rohingya yang dikenali sebagai Long Tiger berjaya ditangkap setelah meloloskan diri sebelum ini, kini timbul pula generasi baharu ‘Abang Long’ itu.

Satu klip video yang tersebar di media sosial ketika ini menyaksikan seorang kanak-kanak yang turut dikatakan berbangsa Rohingya meminta sedekah di sebatang jalan raya di ibu kota.

Dilaporkan kejadian tersebut berlaku di salah satu jalan raya di Cheras, Kuala Lumpur itu menunjukkan kanak-kanak tersebut bersama temannya meminta sedekah.

Paling mengejutkan apabila salah seorang kanak-kanak tersebut memarahi perakam video terbabit kerana merakam gerak- gerinya.

Ternyata klip video tersebut mendapat kecaman dari orang ramai dan beranggapan kanak-kanak berbangsa Rohingya itu sudah keterlaluan.

“Baru-baru ni Long Tiger, ni keluar pula Long Tiger JR. Jangan bagi muka sangat dengan golongan ini. Ikut sejarah dia dekat Myanmar pun kita dah tahu.

“Kalau aku ada dekat situ, aku dah bagi satu das dekat kepala. Makin kurang ajar mereka ni,” jelas Joe Rahman Bangsar.

“Memang betul-betul berani mereka sekarang ya, makin dilayan makin teruk ni. Ibarat beri betis nak kokaknya paha pula ni.

“Dekat Selayang pun mereka nak, ini dekat Cheras pula. Harap PBT (Pihak Berkuasa Tempatan) buat kerja la. Nampak kotor dah bandaraya kita sekarang,” kata Khery Khery. – K! ONLINE

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI