fbpx

Lebuh Raya Karak-KL terputus hubungan

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Pengguna di Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak (KLK) terkandas akibat kejadian banjir.

BENTONG – Laluan Lebuh Raya Kuala Lumpur-Karak (KLK) terputus selepas berlaku tanah runtuh di Kilometer 62.9 lebuh raya berkenaan di sini hari ini.

Difahamkan kejadian kira-kira pukul 11 malam itu turut menyebabkan terdapat kenderaan yang turut ditimpa runtuhan tanah.

Bagaimanapun belum didapat dipastikan sama ada terdapat mangsa yang terperangkap dalam kejadian berkenaan.

Selain itu juga pengguna jalan raya ramai terkandas kerana tidak dapat berpatah balik ekoran terdapat jalan yang dinaiki air di Karak.

Sementara itu Ketua Polis Daerah Bentong Superintendan Zaiham Mohd. Kahar mengesahkan berlaku kejadian tanah runtuh di lebuh raya berkenaan.

“Saya sahkan dan kita dalam keadaan kelam kabut saya akan makluman perkembangan selepas ini,”katanya.

Dalam pada itu difahamkan bandar Bentong turut ditenggelami air yang naik secara mendadak malam ini selepas air Sungai Bentong dan Sungai Benus melimpah.

Malah keadaan yang berlaku secara mengejut itu menyebabkan ada penduduk yang terperangkap di dalam rumah dan masih menunggu bantuan pihak bomba yang bergegas ke kawasan tanah runtuh dan juga Janda Baik yang turut berlaku banjir dan pokok tumbang.

Seorang penduduk Kampung Chegar Medang, Azril berkata, air naik begitu cepat sehingga dia tidak sempat menyelamatkan barang-barang dan hanya berlindung di kawasan tinggi.

“Pada masa ini kami hanya berkumpul di atas kawasan berbukit, saya tidak sempat selamatkan barang-barang saya kerana tidak sangka air dalam,” jelasnya. -K! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI