fbpx

Daddycap atau Ariz Ramli, no more Caprice

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
SELEPAS bergelar suami dan bapa, penyanyi rap ini tidak lagi mahu menggunakan nama Caprice, sebaliknya Daddycap atau Ariz Ramli.

PETALING JAYA – Mengambil semangat hidup baharu selepas mendirikan rumah tangga dengan usahawan, Farra Inalis, penyanyi rap dan aktivis kemanusiaan Caprice kini tidak mahu lagi digelar dengan nama tersebut.

Pemilik nama lengkap Ariz Ramli itu mendedahkan kepada secara eksklusif kepada Kosmo! Online bahawa dia secara rasmi ingin dikenali sama ada dengan nama baharu ‘Daddycap’ atau nama sebenarnya, Ariz Ramli.

“Daddycap sebab sekarang saya dah jadi seorang bapa. Bapa kepada Aleesya Sofia dan anak saya pun panggil saya dengan nama itu.

“Atau kalian boleh panggil saya dengan nama penuh ‘Ariz Ramli’. Ini kira nama pentas baharu saya selepas sudah ke fasa perkahwinan. Jadi, tak usah panggil saya Caprice lagi selepas ini. No more,” katanya.

Ujar Daddycap, dia bertindak menukar nama pentas lama juga disebabkan beberapa isu yang tidak dapat dielakkan.

“Sebenarnya, ada beberapa isu dalaman dengan beberapa perniagaan yang saya usahakan. Kalau perasan, sebab itu Instagram saya sekarang guna nama ‘signbycaprice’.

“Sekarang ini pun, saya dah mula boleh guna akaun Instagram lama tapi nama tidak lagi Caprice. Daddycap mulai sekarang,” dedahnya.

Mengulas tentang perihal rumah tangga, Daddycap mendedahkan, banyak perkara yang memerlukan perhatian daripada dirinya sekarang.

“Sekarang sibuk dengan keluarga. Tetapi, keadaan dah sedikit berbeza. Tanggungjawab dah lain sebab saya ada anak sekarang berusia lima tahun.

“Senang cerita, banyak benda dah berbeza sekarang. Kena fikir tentang anak, isteri. Memang sangat berbeza tetapi semua yang saya sedang hadapi sekarang merupakan cabaran yang baik untuk memperbaiki diri.

“Saya kenal isteri saya dah agak lama, setahun rasanya. ‘Chemistry’ itu memang dah ada. Tanggungjawab sama tetapi lebih besar sekarang. Saya kena jaga isteri dan anak baik-baik. Saya perlu memastikan Aleesya membesar dengan baik,” ujarnya.

Dalam pada itu, Daddycap mendedahkan akan melancarkan dua buah lagu tidak lama lagi termasuk Tiger of Al Quds dan sebuah lagu yang didedikasikan buat anaknya, Aleesya Sofia berjudul Ayah.

Sekadar informasi, Daddycap berkahwin dengan Farra Inalis atau Elis, 26, yang berasal dari Kelantan pertengahan November lalu secara senyap-senyap tanpa sebarang hebahan media. – K! ONLINE

Tidak mahu terlepas? Ikuti kami di

 

TERKINI