fbpx
ALMY NADIA bersama suami risaukan ahli keluarganya di Pulau Pinang yang dijangkiti Covid-19.

Almy Nadia sebak, 8 ahli keluarga positif Covid-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Pelakon Datin Almy Nadia sebak apabila lapan ahli keluarga di Balik Pulau, Pulau Pinang termasuk ibunya disahkan positif Covid-19.

Isteri kepada Datuk Fizz Fairuz itu meminta maaf kepada semua insan kesayangannya kerana hanya dapat menitipkan doa daripada kejauhan disebabkan faktor jarak dan situasi semasa.

“Saya minta doa semua agar emak, anak, adik, adik ipar dan empat anak saudara kami yang disahkan positif Covid-19 supaya cepat sembuh.

“Minta jasa baik anda, terutama untuk mak kami yang berada dalam kategori berisiko tinggi. Harap abah (ayah) kuat dan boleh uruskan semua.

“Insya-Allah, saya akan cuba sedaya upaya untuk kuatkan mental dan fizikal demi keluarga di Penang,” katanya menerusi hantaran di Instagram.

Selain ibu bintang filem Dunia Baru The Movie itu, Roshida Hashim, 54, anak angkat Almy yang dipelihara keluarganya, Nur Afrina Darwisya, 12, turut dijangkiti virus berkenaan.

Rumahtangganya dengan Fizz yang juga ahli perniagaan pada April 2014 diserikan kehadiran tiga lagi cahaya mata perempuan iaitu Nur Afrina Arianna, 6, Nur Afrina Aurora, 5, dan Nur Afrina Ayra, 3.

Bulan lalu, Almy yang kini tujuh bulan hamil anak keempat pernah meluahkan kebimbangan melihat impak Covid-19 sehingga menangis teresak-esak menerusi Instagramnya.

Dia mendedahkan diserang ketakutan selepas menyedari berdepan risiko terutama dalam keadaan dirinya yang sedang mengandung.

Sementara itu, difahamkan bapa dan seorang adik lelaki Almy atau nama penuh Almy Nadiah Aminuddin Shah, 35, tidak dijangkiti selepas keputusan ujian calitan dikeluarkan, semalam. – K! ONLINE

POPULAR