fbpx

Suami isteri terperangkap rumah ditenggelami banjir

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram
Share on linkedin
Anggota bomba membawa warga emas yang terperangkap selepas rumah mereka ditenggelami banjir dalam kejadian di Kampung Laut, Skudai, Johor hari ini.

JOHOR BAHRU – Sepasukan anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Skudai menyelamatkan pasangan suami isteri warga emas yang terperangkap dalam kejadian banjir di rumah mereka di Jalan Skudai, Batu 10, Kampung Laut, Skudai, di sini hari ini.

Menurut Komander Operasi, Pegawai Bomba Kanan II Pegawai Bomba Kanan II Faisal Ismail, pihaknya menerima laporan kejadian tersebut pada pukul 5.36 pagi.

Susulan itu katanya, seramai sembilan anggota dengan sebuah jentera Fire Rescue Tender (FRT) dan satu Unit Bantuan Perkhidmatan Kecemasan (EMRS) dikejarkan ke tempat kejadian.

“Kita dapati paras air di lokasi dianggarkan hampir satu meter. Mangsa, Said Ahmad, 67, dan isteri, Kamariah Kanto berjaya diselamatkan dan dihantar ke Surau Batu 10 bagi penempatan sementara.,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, operasi penyelamatan dan pemindahan mangsa sedang dilakukan sehingga kini.-K! ONLINE

 

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

Ikuti kami di saluran media sosial : Facebook, X (Twitter), Instagram, Youtube, & TikTok

TERKINI