fbpx
Hantaran yang dimuat naik ibu Putri Nur Rabiatul Nabihah di laman Instagram Wanicomel20.

Wani Comel meninggal dunia akibat Covid-19

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Seorang gadis yang pernah tular sebelum ini kerana mengalami masalah berat badan dikenali sebagai Wani Comel disahkan meninggal dunia pada pukul 9 malam tadi.

Wani Comel atau nama sebenarnya Nurul Airawani Nazira Ibrahim, meninggal dunia akibat jangkitan Covid-19.

Kawan baik Wani Comel iaitu Putri Nur Rabiatul Nabihah juga meninggal dunia pada hari yang sama kira-kira pukul 4.40 pagi semalam akibat jangkitan yang sama.

Kisah sedih itu telah dikongsi di laman Instagram @wanicomel20, apabila ibu kepada Putri Nur Rabiatul memuat naik satu hantaran memaklumkan tentang perkara itu.

“Saya ingin maklumkan Nurul Airawani Nazira @Wani Comel dah kembali ke rahmatullah pada jam 9 pm tarikh 18 Ogos 2021.

“Wani pergi di hari yang sama anak saya meninggal. Mereka berdua meninggal disahkan Covid-19. Allahuakbar Allahuakbar.

“Sayu hati saya dua insan yang saya sayangi telah pergi di hari yang sama. Saya mohon pada semua rakan-rakan sedekahkan AlFatihah untuk Wani Comel dan Putri Nur Rabiatul Nabihah,” tulisnya.

Kosmo! difahamkan Wani juga telah menerima vaksin lengkap kira-kira seminggu lalu.

Sijil vaksinasi yang dimuatnaik Wani kira-kira seminggu lalu di laman Instagram.

Kosmo! sebelum ini melaporkan seorang gadis yang pernah tular sebelum ini kerana mengalami masalah berat badan mencecah hampir 300 kilogram (kg) tampil membuat pendedahan dan tuntutan terhadap seorang jutawan kosmetik atas tuduhan teraniaya dan dimanipulasi.

Gadis itu, Nurul Airawani Nazira Ibrahim atau lebih dikenali sebagai Wani Comel, 23, mendakwa dirinya seperti ditipu selepas tidak mendapat sebarang faedah dan bayaran seperti yang dijanjikan.

Menurut Wani, dia telah didatangi seorang usahawan kosmetik sekitar Ogos tahun lalu untuk melantik dirinya sebagai duta sebuah produk pelangsingan badan tetapi perlu menjalani pembedahan pada bahagian perut terlebih dahulu.-K! ONLINE

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 0111-9598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929

POPULAR