fbpx
Gambar yang dimuat naik Tengku Zafrul menerusi Facebook miliknya.

Tengku Zafrul nafi beli ‘nasi ganja’ guna helikopter

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on telegram

PETALING JAYA – Menteri Kewangan, Tengku Datuk Seri Zafrul Tengku Abdul Aziz menafikan telah menggunakan helikopter untuk membeli nasi ganja Ipoh.

Beliau menerusi Facebook berkata, ada pihak yang telah menyalahgunakan gambar lama yang diambil sekitar Disember 2020 untuk mengatakan dirinya telah memesan nasi vanggey menggunakan penghantaran helikopter.

“Lucu bila terima forwarded WhatsApp message kononnya saya order nasi ganja Ipoh guna helicopter.

“Mereka guna gambar lama saya makan nasi vanggey pada Disember 2020, tapi crop tarikh,” katanya di sini hari ini.

Beliau turut memberitahu, lebih baik menggunakan perkhidmatan penghantaran seperti Nasi Kandaq Transporter dan Nasi Kandaq Runner bagi membantu usahawan kecil.

“Saya sebenarnya dah lama tak makan nasi vanggey, tapi dari order guna helikopter, baik guna delivery service yang banyak ada macam Nasi Kandaq Transporter, Nasi Kandaq Runner etc, boleh juga bantu usahawan kecil,” jelasnya.

Terdahulu, Kosmo! Online melaporkan, orang ramai di bandar Ipoh gempar apabila sebuah helikopter dikesan mendarat di Padang Ipoh untuk mengambil pesanan 36 bungkus nasi ganja yang ditempah dari sebuah kedai menjual nasi kandar terkemuka di bandar raya ini dari Kuala Lumpur. – K! ONLINE

Jika anda mengalami kemurungan dan tekanan hubungi:

MHPSS di 03-29359935 atau 014-3223392
Talian Kasih 15999 / WhatsApp Talian Kasih di 019-2615999 (Bagi pelbagai bantuan aduan keganasan rumahtangga dan pelbagai lagi masalah seperti penderaan);
KSK-Care JAKIM di WhatsApp 011-19598214
Befrienders Kuala Lumpur di talian 03-76272929