Dia berkata, selepas membaca dan meneliti kisah itu di laman blog dan laporan atas talian, terdapat perkara yang bercanggah sehingga mengaibkan maruah keluarganya.

Katanya, walaupun terdapat desakan supaya melepaskan isteri ketiga yang baharu dinikahi dua minggu lalu, dia tidak akan sesekali melakukan perkara itu meskipun mendapat tentangan isteri pertama dan keduanya. 

“Kerana sukakan Ayu, saya sepakat dengan keluarganya untuk kahwin gantung. Selagi tidak cukup umur, kami tidak dibenarkan tinggal bersama. 

“Saya juga sudah membuat pertanyaan dengan ahli agama yang begitu arif di selatan Thailand. Kami bernikah di sana sebab dia warga Thailand. Jadi kami bernikah disaksikan imam, wali dan saksi seperti yang ada di dalam gambar itu,” katanya ketika ditemui di sini hari ini.

Che Abdul Karim berkata, dia tidak pernah mengabaikan keperluan dua isteri dan enam anaknya serta menyediakan keperluan seperti rumah, kereta dan wang yang mencukupi

“Jadi saya harap jangan bersangka buruk seperti yang dikecam dalam Facebook dan saya minta doa yang baik untuk kami,” katanya. - K! ONLINE