Tianjin adalah merupakan majlis perbandaran pertama yang dipromosikan oleh MFA, yang melancarkan sebuah kempen penggalakan bertaraf global bagi kawasan wilayah dan bandar raya di China.

Dirancang untuk mempromosikan pencapaian bagi pembangunan Tianjin dalam tempoh 70 tahun sejak penubuhan Republik Rakyat China, acara itu termasuk satu pengenalan kepada pembangunan ekonomi dan sosial Tianjin, pameran, pertukaran di antara tetamu China dan asing, memaparkan persembahan kebudayaan yang ditonjolkan dan menikmati sajian makanan tempatan.

Sebagai satu daripada tempat kelahiran bagi industri moden China, Tianjin telah membuat sumbangan yang penting kepada pembangunan ekonomi dan sosial China dalam tempoh 70 tahun yang lalu.

Memasuki era baharu, Tianjin akan mematuhi konsep pembangunan yang baharu, melaksanakan strategi pembangunan Beijing-Tianjin-Hebei yang diselaraskan, dan secara proaktif mengintegrasikan diri ke dalam Inisiatif Belt and Road untuk mewujudkan sebuah bandar raya bertaraf antarabangsa yang bersifat inklusif dan sesuai didiami dari segi ekologi.

Acara penggalakan ini memaparkan sejarah dan budaya Tianjin yang inklusif dan amalan-amalan jelas Tianjin dalam menggalakkan pembangunan berkualiti tinggi dengan inovasi yang bebas.

Kementerian itu telah mengadakan aktiviti penggalakan ke seluruh dunia bagi 16 kawasan wilayah dan Kawasan Baharu Xiong'an di Wilayah Hebei setakat ini untuk membantu tempat-tempat ini menjadi terkenal di peringkat antarabangsa. - Bernama