Hakim Datuk Azman Abdullah menetapkan tarikh itu selepas Timbalan Pendakwa Raya Julia Ibrahim memaklumkan mahkamah bahawa kedua-dua pihak (pendakwaan dan pembelaan) masih belum meneliti kandungan dokumen berkaitan kes itu.

“Timbalan Pendakwa Raya (Othman Abdullah) yang mengendalikan kes sebelum ini telah bersara baru-baru ini.

“Hari ini saya baru sahaja menerima beberapa dokumen berkaitan dengan perbicaraan itu. Jadi saya perlukan masa untuk meneliti beberapa dokumen berkaitan,” katanya ketika sebutan semula kes itu hari ini.

Dalam prosiding hari ini, barisan peguam yang mewakili tertuduh ialah Amer Hamzah Arshad, Datuk Ranjit Singh Dhillon, A.G. Kalidas, Datuk Hazizah Kassim, Datuk Seri M. Ramachelvam, Azizul Shariman dan Zamri Idrus.

Enam penuntut UPNM iaitu Muhammad Akmal Zuhairi, Muhammad Azamuddin Mad Sofi, Muhammad Najib Mohd Razi, Muhammad Afif Najmudin Azahat, Mohamad Shobirin Sabri dan Abdoul Hakeem Mohd Ali mengaku tidak bersalah atas pertuduhan membunuh dan bersubahat membunuh Zulfarhan Osman di bilik 04-10, blok penginapan asrama Jebat, UPNM antara 4.45 pagi dan 5.45 pagi, 22 Mei 2017. - Bernama