Josue berkata, meskipun JDT membuka tirai perlawanan minggu lalu dengan penuh keyakinan apabila me­nundukkan Perak 1-0, namun skuad Warga Kota tidak berasa gentar untuk beraksi di bumi Larkin.

Bagaimanapun, Josue mengakui pasukannya perlu lebih agresif di bahagian serangan supaya ia boleh menggugat benteng pertahanan JDT di laman sendiri.

“Tidak dinafikan JDT merupakan sebuah pasukan hebat serta juara lima kali berturut-turut pada saingan Liga Super tetapi tiada ada apa-apa yang perlu ditakutkan ketika berdepan skuad Harimau Selatan itu.

“Pasukan JDT juga digerak­kan oleh manusia biasa dan sebarang kemungkinan juga boleh berlaku.

“Dalam bola sepak memang sukar untuk diramal, sebab itu Kuala Lumpur perlu yakin apabila berdepan JDT meskipun kami sebelum ini kecewa dengan kekalahan pertama kepada Pahang.

“Apa yang penting adalah kami perlu perbaiki baha­gian serangan pasukan kerana itu perkara utama yang perlu diberikan perhatian selepas tewas di Cheras minggu lalu.

“Jika kami memberikan komitmen sepenuhnya pada perlawanan itu, tidak mustahil tiga mata akan memihak kepada Kuala Lumpur meskipun atas kertas kami bukan pasukan pilihan,” katanya ketika dihubungi ­Kosmo! semalam.

Sementara itu, pengendali Kuala Lumpur, Yusri Che Lah mengakui kekalahan pertama menyebabkan penyokong kurang senang dengan persembahan pasukannya.

“Apabila saya mulakan perjuangan dengan Kuala Lumpur, pastinya kami tidak akan mengalah meskipun kekalahan pertama meng­akibatkan penyokong mula kurang se­nang,” katanya.